2018-11-28

Allt i samma panna

Utifrån lite brysselkål som fanns kvar i kylskåpet igår blev det en god och enkel pastarätt. Jag hade bacon, brysselkål, lök, valnötter, matlagningsgrädde, honung, rosévin (kan uteslutas), parmesanost, persilja och granatäpplekärnor i den.

Under tiden pastan kokade gjorde jag i ordning det övriga som skulle vara med i pastasåsen. 

Som att halvera brysselkålen, klippa baconen i småbitar, skära löken i mindre bitar. Sedan stekte jag baconet, hade i brysselkålen och löken efter en stund. Ringlade lite honung över det och i med lite hackade valnötter, så på med en skvätt rosévin och låta det koka upp. Sist hade jag på matlagningsgrädden och salt och peppar i såsen.

När pastan var färdigkokt hällde jag av vattnet och blandade den med såsen.

Toppade med valnötter, parmesanost, persilja och granatäpplekärnor. 

Snabbt, enkelt, billigt och jättegott om ni frågar mig 😋.



Bara att ställa fram på bordet.

Mumsfilibabba.

10 kommentarer:

  1. Allt är gott utom brysselkål. Det är nåt som jag gärna utesluter :)
    Ha en bra dag
    Kram

    SvaraRadera
  2. Det låter gott. Fast jag är inte så förtjust i granatäpple. Men det kan man ju peta åt sidan. =) Kram Carina

    SvaraRadera
  3. Ser gott ut. Perfekt när matlagning är enkel.

    SvaraRadera
  4. Du har verkligen förmågan att ta vara på det som finns i kylskåpet och göra något gott av det. Middagen verkade bli rena delikatessen!

    Kram

    SvaraRadera
  5. Mycket gottgott i den middagen!

    SvaraRadera
  6. Det där såg verkligen fantastiskt gott ut! :-)

    SvaraRadera
  7. Ser så gott ut, tack för fina recept, roligt att läsa din blogg säger
    Ulla från Hangö Finland

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Ulla och kul att du gillar min recept och bloggen :-)

      Radera
  8. Det såg verkligen gott ut!
    Kram

    SvaraRadera
  9. Hej,
    Det där såg riktigt, riktigt gott ut! Den bästa maten gör man hemma själv. Eller hur?
    Kramen och ha en underbar dag!
    Anneli

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.