2019-05-16

Det växer så det knakar


Det är så kul att se hur allt växer här som man planterar i kruka eller i backen. -Ja, förutom mina tomater då 😕. Men något måste man misslyckas med ibland.

Något som jag också är evigt tacksam för är att här behöver inte det som står i krukor in för vinterförvaring som det var tvunget till i Sverige.

För jäklar vad vi kånkande och slet med allt som inte klarade kylan. Men var sak i livet har sin charm. Och just då tyckte vi det var kul att kunna ha så mycket vackert i vår trädgård. Även om det var ett slit när hösten kom. Kolla här från ett av alla år.

I början av året fick gubben en vinstock av en som skulle kasta den. Den var helt nerklippt och så verkligen inte vacker ut. Men våra hantverkare som var i huset då och gjorde vår takterrass klar gav gubben en massa tips. Och nu skjuter den skott i parti och minut och växer som bara den.

Vårt fikonträd har också fått en vacker bladkrona och på grenarna finns det massor av små, små fikonbäbisar som kommer bli stora så småningom.

Även citronträdet har så mycket citronkart (heter det så 😏) men där vet jag att det kommer ramla av en del under tidens gång. Men några stora citroner kommer vi säkert ha i år med.


Fikonträdet har en ljusslinga som skall tas bort för den fungerar inte längre.

 Massor av fikonbäbisar.

 Alla sten som ligger i krukorna håller ned ett plastnät. Annars har vi kattoaletter lite var stans i trädgården.

 Hur många som helst på varenda gren.

Vinrankan och så mina tomater som får lite solskydd mitt på dagen.

7 kommentarer:

 1. Vad härligt med så mycket fint i trädgården. Förstår att det växer så det knakar i ert klimat. Ska göra ett nytt försök att odla tomater jag också. Kanske lite paprika och gurka också. Kul när det växer sånt man kan äta. =)
  Kram Carina

  SvaraRadera
 2. Så mycket fina växter ni har! Och visst är det härligt att vi kan ha alla blommor ute här året om. Jag klickade på länken och såg vilket slit ni hade med växterna i Sverige som skulle in på vinterförvaring.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Oj vad fint det växer där hos er! Håller tummarna att även tomaterna tar sig :-)

  SvaraRadera
 4. grattis btill tillöknimngarna i våxtvärlden.

  Grattisv till allt som förökarr sigi våxtvärlden. Din gubbe måsye vara i en ny underbars vårld för honom. Nog hade N mycket i Sverige medd , visst är det roligt när allt tager sig. Så synd att Ni inte kan få någotfoto, på buketten från Er,. Det´till och med Imponerades på Afganistanerna, De har völ inte så mycket vackert där och i AfMAMANMANNganistan, I dag sade jag till för 3dje gången, Här i Sverige kliver maan inte bara in. nOI MÅSTE RINGA PÅ MAN HOPPAR JU HÖGT NÄR EN SÅDAN DÄR LITEN SVARTLOCKIG TALAR MEHAR


  EN.
  hAR DE DÖRRAR DÄR HAN KOMMER IFRÅN. DET ÄR DEN TREDJE SOM BARA SMYGER SIG IN..dE HADE NOG BARA DRAOERIER,
  jAG VILL INTE BLIVA ARG OCH OTREVLIG, VI HAR JU VÄXT UPP I OLIKA FÖRHÅLLANDE. tACK GODE GUD FÖR DET, tÖRS MAN VÄL INTE S'GA HELLER, DET ÄR VÄL INTE GUD DÄR.????


  SvaraRadera
 5. ÄLSKADE BARN FÖRLÅT MITT SLARV. i SLUTET PÅ JUNI SKYULLE mARYS SYSTER BLIVA OPERERAD IFPR SIN STARR,
  dENNA SKRIVELSE ÄR PÅ SVEBSKA, KAN MAN INTE TRO. nEJ DET ÄR BARA SÅ ATT hAJAN VERKAR VARA HALVBLIND, vISST ÄR DET KUL ATT BLIVA HALVBLINF
  D, DET FÅR JAG VÄL BJUDA PÅ.ÄTER VI FEL I Sverige, EFTER SOM DET ÄR SP MÅNGA SOM ÄR HALVBLINDA,
  nU SKALL JAG IN OCH KOLLA PÅ HALVA MATSCHEN NU VAR VÄL MAMMA hARRIET ROLIG, SOM NI SER ÄR HUMÖRET INGET FEL PÅ.
  gRATTIS tOMMY TILL DIN FINA TRÄDGÅRDS-SKÖTSEL.

  SvaraRadera
 6. Så roligt när det växer Fikonträd är fina. Kram.

  SvaraRadera
 7. Så härligt! Undrar om man kan klippa ner vindruvan så där hårt här i växthuset. Fikon skulle jag också vilja ha. Jobbigt med katter som använder krukorna som toa bara. Kraaam Pia

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.