2019-05-09

Ger inte upp hoppet


Ja ni kanske kommer ihåg när jag visade här på bloggen för ett tag sedan hur man gjorde när man satt tomatskivor för att få tomatplantor av dem.

Visst kom det upp en massa småplantor efter någon vecka och efter ytterligare en vecka så var krukan full av små bäbistomatplantor.

Jag ville inte att vi skulle skola om mina plantor innan vi stack till Sverige i slutet av mars. Utan vi skulle fixa det när vi var tillbaka i April igen.

Men  vi tog med oss några småplantor till Sverige och min mamma fick 3 st. planterade i en kruka. Hon har berättat hur dom växt när vi pratats vid och att dom stormtrivs i fönstret vi placerade krukan i innan den skall plockas ut på hennes balkong. Brorsan skulle även ta en av plantorna i en ny kruka hem till sig. För att de växer så det knakar och det är inte bra om dom tar för mycket kraft från varandra.

Hur gick det mina plantor då kanske ni undrar. Njaaaaa, inte så himla bra faktiskt. Gubben planterade 3 st skott vardera i 2 krukor och krukorna åkte ut bums i trädgården.

Efter dag två var nästan alla skotten brända av solen i sina krukor. Men gubben gav mig pepp och sa att det finns liv i några av plantorna. Det kom upp ett solparasoll över krukorna och efter en vecka sköt det helt plötsligt upp nya små skott i en utav krukorna.

Nu får vi se om dom börjar att växa ordentligt så att jag kan skörda tomater i sommar annars kanske det blir till jul om jag har lite tur.


Så här såg det ut först i min kruka som jag satt tomatskivorna i innan det bara kom fler och fler små plantor.
Så här ser det ut nu av nya och gamla plantor. Inte sådan värst skillnad.


Men lever gör dom i alla fall😅.

9 kommentarer:

 1. "Så länge det finns liv" finns det hopp brukar man säga så jag håller en tumme för god skörd. Om inte så finns det i alla fall välmående släktingar ;-)

  Kram

  SvaraRadera
 2. Mina tomatplantor tog sig jättefint. Men sen blev de angripna av ohyra. Läskiga små Larver/flugor som det myllrade av. Så då kastade jag bort dom. Ska köpa ny blomjord och göra ett nytt försök igen.
  Kram Carina

  SvaraRadera
 3. Så roligt att ni fick liv i dem igen! Hoppas verkligen de tar sig :)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Det är bra - kämpa på! Annars finns det ju rätt bra och billiga tomater att köpa också... ;-)

  SvaraRadera
 5. Ama...det har jag sagt med....men.*s*

  SvaraRadera
 6. Skam den som ger sig. ��
  Kram

  SvaraRadera
 7. Håller tummarna för att de tar sig! Kramar //Tina

  SvaraRadera
 8. Det kommer bli bra det där. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 9. Häftigt att det funkar kram

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.