2019-05-08

Liten pysselstund


Pyssla gillar jag och att knåpa ihop smycken är något som är kul tycker jag med. Jag och dottern hade ett litet företag på hobbynivå och skapade smycken och sålde för herrans massa år sedan.

 Jag har faktiskt tagit med mig allt material och pärlor som fanns kvar från den tiden hit ner. Man vet ju aldrig om andan faller på och man vill göra någon ring, armband, örhänge eller halsband igen.

För ett tag sedan när vi var på en Chinobutik fick jag se att dom sålde en massa glaspärlor i olika fina färger. Så jag köpte på mig några glaspärlor och gjorde några enkla armband av dom.

Jag tog små guldringar och guldpärlor som jag hade själv mellan varje glaspärla när jag gjorde dom. De gick snabbt att göra dom och färgerna är riktigt härliga sommarfärger tycker jag.


Det blev några olika kulörer på glaspärlorna.
Enkla armband som man kan ha flera av på samma gång om man vill.

7 kommentarer:

 1. Så fint det blev och perfekt till solbrännan. Förr var det många som gjorde smycken men det verkar ha avtagit nu...

  Kram och ha en härlig onsdag!

  SvaraRadera
 2. Så fint! Vad pysslig du är :-) Gillar dom glada sommarfärgerna :-)

  SvaraRadera
 3. Så fina armband! Jag har också hållit på att göra smycken en gång och har kvar en massa pärlor. Kanske skulle ta upp det igen :)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Jättefina armband. Skulle ju passa som vristlänkar också. Kram Carina

  SvaraRadera
 5. Kul med färgglada smycken. Dessa kan man ju variera hur mycket som helst ��
  (Vi har nu hunnit till Danmark)
  Kram

  SvaraRadera
 6. Snyggt!
  Vad lustigt... jag läste ju din kommentar hos mig och skulle precis kommentera här hos dig angående smyckestillverkning, som du ju skrev hos mig... och så har du gjort ett inlägg om tillverkningen ;)
  Jag tänkte berätta att jag också höll på med smyckestillverkning och sålde på hobbynivå en gång i tiden. Mest aktiv var jag nog typ 2007-2010 kanske. Åh vad många halsband man gjort! Och armband! En del örhängen blev det också. Jag var medlem i något slags forum... tror det kanske hette "Pärlguiden"?? Något du kjänner till? Kanske "sågs" vi där redan då? ;) Jag hade egen hemsida som hette perlemor.se ;) Ja, det var en kreativ tid! Jag har också MASSOR av halsband kvar! OCH material! Jag har tänkt att jag ska ta ner allt till Smögen utifall jag får lust att knåpa lite där om det skulle bli någon regnig sommar t ex... Det blir i alla fall inte något skapande med pärlor hemma här, men liiite sugen på att göra armband blev jag faktiskt när du påminde mig om tillverkningen innan helgen, i mitt inlägg ;) Så kanske ska vänta med att köra ner grejerna? ;)
  Har sett att flera webshopar med pärlor har stängt ner, så det kanske inte är så stort med smyckestillverkning längre?
  Kram och ha en fin dag!
  /Maria

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.