Igår hade jag ställt klockan på 07.00 för det var jobbdag. Men jag blir väckt av sms-signal redan 06.00. Sedan var det lögn i helsike att somna om så jag gick upp istället. Så det blev en snabbfrukost och kaffe innan vi stack iväg.
Men på jobbet blev det ändrade planer på arbetet och det var bara att vända hemåt igen. Åkte först förbi Mercadona för att köpa frukt och grönt. Och så här tidigt har vi aldrig varit där förut. Jag hängde på låset med några flera äldre damer och herrar, för dom hade inte slagit upp dörrarna ännu.
Men med lite folk i affären gick handlingen snabbt och smidigt. Sedan var det bara att åka hem och fortsätta dagen. Som att ta boken och lägga sig i en solstol och läsa ut den. Laga lite mat och till slut sätta sig vid tv:apparaten när det blev kväller igen.
Här ska ni få ett recept på broccolibiffar som blev så himla goda. Så det är inte sista gången vi äter detta här hemma.
BROCCOLIBIFFAR
2 s. broccolihuvuden ca.600 g.
2 st. ägg
1,5 dl. ströbröd
125 g. mozzarella
örtsalt, pizzakrydda och blandpeppar eller smaksätt med kryddor som ni tycker om.
Skär bort stjälken på broccolin och koka buketterna i lättsaltat vatten tills dom mjuknar.
Mosa broccolin med en potatispress eller hacka den. Det ska inte bli puré utan vara småbitar.
Lägg sedan i de övriga ingredienserna och blanda ihop till en smet som får stå och dra sig i ca. 20 minuter.
Sedan är det bara att forma biffar och steka ca. 3-4 på varje sida innan dom är klara för att ätas.
Lätta att steka de föll inte sönder. |
Vi hade couscous och hemmagjord vitlökssås till våra biffar.
Inte ofta man hänger på låset till affären. Fast är man ändå vaken kan det vara skönt att göra bort ärendet då.
SvaraRaderaKram
Jag gillar att uträtta mina ärenden på morgonen. Så har jag resten av dagen fri. Men jag hänger förstås inte på låset när affären öppnar. Haha. Tack för ett bra recept. Har skrivit av det och ska prova så snart jag kan. =)
SvaraRaderaKram Carina
mums lät gott och härlig dag kram
SvaraRaderaSåg väldans gott ut det där :-)
SvaraRaderaHa en fin dag!
Det lät väldigt gott det där. Köpte du riven mozzarella eller bara mosade du en "boll"? Det lät och såg väldigt gott ut i alla fall så det ska testas vid tillfälle.
SvaraRaderaKram
Rev och mosade en boll
RaderaÅh så gott det låter! Bra att de inte faller sönder heller, för det är ju inte helt ovanligt att vegbiffar har en tendens att göra det ;)
SvaraRaderaOsynlighetsblinkers... haha... jag dööör... ;) =)
Kram /Maria
Receptet ser verkligen både bra och gott ut. Det skall jag absolut testa.
SvaraRaderaHa en bra dag.