2019-05-10

Öppen torsdag


Torsdagen var helt öppen för allt eftersom inget jobb var inplanerat. Så jag började med att sätta igång tvättmaskinen samtidigt som jag fixade frukost. Ja, vi kvinnor är ju duktiga på att göra flera saker samtidigt. 

Sedan åt vi frukost och tog lite datorkoll. Jag slog en signal till mamma också innan jag körde igång med snabeldraken. Sedan torkade jag ur vitrinskåpet med några inköpta våtservetter på Mercadona för glas och speglar. Det blev sådär fick jag se på kvällen när lyset tändes i vitrinskåpet. Det såg flammigt och konstigt ut på glasskivorna. Så det är ett jobb som får göras om en annan dag.

Men innan jag var nöjd med dagens att göra grejer blev det lite kakelskrubb i duschen med. Det är vissa fogar som är lögn i helsike att få vita. Och jag tycker nästan dom har blivit sämre efter vi köpte något sorts kakelputsmedel i affären.

Nu var allt gjort som jag hade tänkt innan det var dags att komma ut och få frisk luft och lite sol i fejan. 

Vädret var verkligen toppen så det blev en promenad till havet. Vi tog vägen bort till La Zeniastranden och satte oss i strandbaren och tittade på folk. Konstaterade att när vi går in i Juni månad är stranden knökfull av bad och soldyrkare. Och det är garanterat inte lika lätt att få en plats i strandbaren då.

När  vi skulle gå hem gick vi strandvägen för att njuta lite extra av havet som gör en så lugn i kroppen. Och när vi rundade udden fick vi se att strandbaren på Playa Flamencastranden hade kommit på plats med. Så vi tog oss ett stopp där med innan vi fortsatte hemåt.

Hemma  gjorde jag i ordning middagen och gubben vattnade blommorna under tiden. Efter det satt vi på takterrassen en bra stund innan vi gick ned.


Här har någon kört i eller så börjar viadukten ge vika på N332:an

 Nu börjar det fyllas på med människor på stranden.

 Och där har vi Playa Flamencastrandbaren.

 Där fick det bli en cortado innan vi gick hem.

Det blev lax med quinoasallad till.

6 kommentarer:

 1. Den där viadukten skulle jag inte våga köra över. Vågar man lita på att det dom stagat upp håller?
  Din mat ser alltid lika god ut. Och jag studerar alltid bilderna på maten extra noga. För att försöka se alla ingredienser. =) Kram Carina

  SvaraRadera
 2. Men jösses så otäckt det såg ut vid viadukten, tänk om den rasar!
  Så god maten såg ut, lax är ju alltid gott!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Usch och fy för den där viadukten! Ska nog hålla mig undan från 332-an ett tag...
  Härliga dagar nu! :-)

  SvaraRadera
 4. Den där viadukten behöver onekligen en ordentlig översyn minst sagt. I Sverige finns någon sorts kakelpenna som man kan använda för att måla över fogarna med om de har blivit missfärgade. Om det fungerar vet jag inte.

  Kram

  SvaraRadera
 5. För min del blev det rå lax idag. Det är nästan godare än tillagd lax ��
  Kram

  SvaraRadera
 6. christel sjöberg12 maj 2019 13:22

  när jag tittar på fotot över Playa Flamenca så är det nåt som är annorlunda...? ser ut som en "ny" strandbar? och toaletterna är vita och flyttade? elr vad säger du? Längtar ner som en tok nu, bara 7 veckor kvar :)

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.