2019-07-05

Mums så gott


Gjorde blomkålsbiffar som vi hade till våra hamburgare. Men man kan ha dem till fördrinken om man har bjudning eller som en tapasrätt om man vill det. Enkla var de att göra i alla fall.


BLOMKÅLSBOLLAR
1 st Blomkålshuvud
1-2 st ägg
1 dl ströbröd
2 dl riven parmesanost
1 dl gräslök
salt & grovmalen peppar

Skär blomkålen grovt och koka den i ett par minuter och låt den sedan rinna av i ett durkslag ordentligt.
Kör alltihopa i en mixer till en lös smet. Spara lite ströbröd att rulla bollarna i om du vill.
Forma smeten till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. 
Sätt ugnen på 200-225 grader och grädda bollarna i ca. 20 minuter eller tills de fått färg.

Vi hade morotstzatsiki till våra som de var gott att doppa dem i. Men det går bra med vilken röra som helst som man gillar.

MOROTSTZTZIKI
2 dl yoghurt
2-3 st rivna morötter
pressad vitlöksklyfta
pressad citron
salt & grovmalen peppar

Blomkålsbollar & Morotstzatziki

9 kommentarer:

  1. Dessa ska testas vid tillfälle :)
    Ha en underbar fredag
    Kram

    SvaraRadera
  2. Mums, mums! Nu vattnas det i munnen! Du är så fantastiskt kreativ i din matlagning. Beundransvärt.
    Kramen och ha en fin dag och tusen tack för dina kommentarer hos mig!
    Anneli

    SvaraRadera
  3. Ska absolut prova blomkålsbollarna... älskar blomkål!

    Ha det fortsatt gott!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  4. Har bara en sak att säga: MUMS! Ser såååå mumsigt ut. Kram Carina

    SvaraRadera
  5. Sååå himla gott det där lät! Förutom att det var lite onödigt att sabba tzatzikin med morötter då... ;-)

    SvaraRadera
  6. Låter och ser jättegott ut, morotstzatziki låter också gott. Kram Eva

    SvaraRadera
  7. HOPAS NI HAR DET BHRA, H'R 'R INGET VIDARE VÄDER, MEN FIC EN JÄTTEFIN BIL FRÅN VIRGINIA PÅ RUTHS 66 ÅRIGA DOTTER, MYCKET FIN SKALL SPARA DEN. VE6 EJ HUR JAG SKALL GÖRA , DET HAR JAG JU GJORT I 0 ÅR FÄUT, UTAN NÅGOT KRÅNGEL. I DAG LEV DETV MUFFINS IGEN. MÅSTE BJUDA FRISSAN SOM KOMMER SNART.
    JUST NU SE JAG UT SOM ETT SPÖKE BUUUU

    SvaraRadera
  8. Tack snälla för recept... Detta ska jag absolut pröva!!! Kraaam Kate

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.