Gjorde blomkålsbiffar som vi hade till våra hamburgare. Men man kan ha dem till fördrinken om man har bjudning eller som en tapasrätt om man vill det. Enkla var de att göra i alla fall.
BLOMKÅLSBOLLAR
1 st Blomkålshuvud
1-2 st ägg
1 dl ströbröd
2 dl riven parmesanost
1 dl gräslök
salt & grovmalen peppar
Skär blomkålen grovt och koka den i ett par minuter och låt den sedan rinna av i ett durkslag ordentligt.
Kör alltihopa i en mixer till en lös smet. Spara lite ströbröd att rulla bollarna i om du vill.
Forma smeten till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 200-225 grader och grädda bollarna i ca. 20 minuter eller tills de fått färg.
Vi hade morotstzatsiki till våra som de var gott att doppa dem i. Men det går bra med vilken röra som helst som man gillar.
MOROTSTZTZIKI
2 dl yoghurt
2-3 st rivna morötter
pressad vitlöksklyfta
pressad citron
salt & grovmalen peppar
Blomkålsbollar & Morotstzatziki
Dessa ska testas vid tillfälle :)
SvaraRaderaHa en underbar fredag
Kram
Mums, mums! Nu vattnas det i munnen! Du är så fantastiskt kreativ i din matlagning. Beundransvärt.
SvaraRaderaKramen och ha en fin dag och tusen tack för dina kommentarer hos mig!
Anneli
Ska absolut prova blomkålsbollarna... älskar blomkål!
SvaraRaderaHa det fortsatt gott!
Kramar från Eva-Mari
Har bara en sak att säga: MUMS! Ser såååå mumsigt ut. Kram Carina
SvaraRaderaSååå himla gott det där lät! Förutom att det var lite onödigt att sabba tzatzikin med morötter då... ;-)
SvaraRaderaLåter och ser jättegott ut, morotstzatziki låter också gott. Kram Eva
SvaraRaderaSmaskigt det låter. Kram.
SvaraRaderaHOPAS NI HAR DET BHRA, H'R 'R INGET VIDARE VÄDER, MEN FIC EN JÄTTEFIN BIL FRÅN VIRGINIA PÅ RUTHS 66 ÅRIGA DOTTER, MYCKET FIN SKALL SPARA DEN. VE6 EJ HUR JAG SKALL GÖRA , DET HAR JAG JU GJORT I 0 ÅR FÄUT, UTAN NÅGOT KRÅNGEL. I DAG LEV DETV MUFFINS IGEN. MÅSTE BJUDA FRISSAN SOM KOMMER SNART.
SvaraRaderaJUST NU SE JAG UT SOM ETT SPÖKE BUUUU
Tack snälla för recept... Detta ska jag absolut pröva!!! Kraaam Kate
SvaraRadera