2021-04-18

Blev lite fel

 

Efter en mulen morgon kom äntligen solen fram på himlen. Så jag förflyttade mig ut i solen med boken och satt ett bra tag och läste (utan att somna) uppe på takterrassen.

Sedan var jag ett moraliskt stöd till gubben när han höll på att gräva ner rosorna. -Ja så är det, de har  inte kommit ner i backen förens igår. Lite har det väl att göra med att man inte ville vara i vägen för hantverkaren när han höll på med trappan. Eller det var en ursäkt, han kom ju inte förens efter 18.00 om dagarna. Så det hade vi ju hunnit innan han dök upp. Men det finns väl trots allt en liten spanjor i oss i alla fall. Mañana, mañana 🙄.

När vi var och handlade sist på Mercadona fick gubben se ett lammben i frysen. Det skulle vi köpa och testa att grilla tyckte han. Så igår marinerades det och låg och drogs sig där i, i flera timmar.

Senare på eftermiddagen eller närmare kvällen tändes grillen och lammbenet åkte på. Det var inte det lättaste köttet att vända stup i kvarten på grillen. Men vi hjälptes åt ett tag innan jag gick ner och ställde in potatisklyftorna och purjon i ugnen.

Allt skulle bli klart samtidigt så vi bara skulle kunna sätta oss till bords och njuta av maten. När gubben var klar med köttet, var jag klar med det i ugnen. 

Vi satte oss till bords och korkade upp vinet och tog ett smakprov på det innan vi skulle börja äta. Nu skulle gubben skära en bit av köttet. Men va sjutton, det var långt ifrån klart på långa vägar.

Så in med det i ugnen på 150 grader. Sedan fick vi äta våra ugnsrostade potatisklyftor och purjobitar till förrätt kan man säga. Och vänta på att köttet skulle bli klart i ugnen.

Det blev klart när vi skulle sätta oss vid tv:n och se på Let´s Dance. Så vi skar upp det i små bitar och tog en varsin gaffel. Sedan satt vi där och tog en liten bit då och då och drack lite vin till.

-Om vi ska grilla lammben igen på grillen, kanske ni undrar. Svaret är NEJ. Men köra det på låg värme i ugnen, det kan vi tänka oss att prova någon gång.


Nu är rosorna på plats.


En så länge är det grönt och vackert på området utanför. Men så fort värmen sticker iväg blir det sönderbränt och fult.


I väntan på att läggas på grillen.


Av ren hunger och frustation att köttet inte var klart. Glömde jag att fota tallriken med potatisklyftorna och purjon.


Av den stora köttstycket blev det detta att stoppa i munnen.


Så en tappastallrik med lammkött blev det.



Vinet var verkligen gott och var inköpt på Carrefour och kostade 3,79€.

10 kommentarer:

  1. Allt blir inte som man tänkt sig. Svårt att grilla stora bitar.
    Roligt att se lite från din omgivning också, vet ju inte så mycket eftersom jag är ny hos dig.
    Skön söndag!

    SvaraRadera
  2. Man vet ju inte förrän man har provat. Bättre lycka nästa gång. Kram

    SvaraRadera
  3. Tråkigt när det inte timear, tur ni inte hade gäster. Jag hade nog gjort tvärtom, i ugnen först på låg värme och sedan på grillen för att få en god grillyta. Vi brukar långlaga lammlägg, det tar sin lilla tid men blir så gott. Älskar lamm med alla möjliga tillagningssätt.
    Kram Monika

    SvaraRadera
  4. Vilken otur med köttet men det löste sig ju till slut.
    Så fint att rosorna är på plats och där kommer de att stå bra.

    Kram och god söndag!

    SvaraRadera
  5. Ha ha känner igen det där! Inte lätt att få allt att synka med maten :) Inte alltid så lätt att grilla kött...
    Ha en fin söndag!
    Kram från Titti
    (Ps. Den bruna hönan har inget namn, har du något kul namn på en kul höna???)

    SvaraRadera
  6. Hej... igen!🌸🌿
    Tog en internetpaus, behövde det.. Men nu har jag läst ikapp hos dig 🤩
    Så himla typiskt med köttet... och som sagt, tur i oturen att ni inte hade gäster som väntade.
    Och du kan ta mig sjutton koka soppa på en spik du!! En mästare på att få till det på tallriken!!
    Men den butiken du hittade med hjälp... den skulle jag absolut vilja besöka!! Ser ut att vara helt i min stil!!
    Ha det bäst fina Carin.
    Kraaam Kate 😍🌿🌸

    SvaraRadera
  7. Oj så kan det gå ibland. Purjo hade maken sist han lagade hel kyckling i ugnen. Så gott med den mjuka söta purjolöken. Rosorna är på plats så varför tänka på det mera. Ha Ha! Kraaaam Pia

    SvaraRadera
  8. Köttet såg gott ut i alla fall. =)
    Bättre sent än aldrig.
    Kram Carina

    SvaraRadera
  9. "Varför göra idag det du kan skjuta upp tills imorgon?" är ett gott råd tycker jag ;-)
    Snopet att det blev en tvårätters av maten, men man lär så länge man lever.

    Ha ännu en fin dag i solen!

    SvaraRadera
  10. Haha det blev ju festligt ändå! Med ben tar det längre tid att grilla. Sen så ska ju lammköttet vara rosa.

    KRAM Anna

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.