Gubben gick över till andra grannen och hjälpte dem med deras blommor som skulle omplanteras och jag hade en fixaredag inomhus.
Jag gjorde en ny ingefärsshot, satte en ny sats av kombuchan. Sedan blev det en koll i kylskåpet på grönsakerna för att kunna skapa en middag. När jag hade koll på vilka grönsaker som jag var tvungen att använda innan de blev allt för skraltiga 🙄 om man kan säga så.
Öppnade frysen och fick se ett paket smördegsplattor. Då klack det till en idé i huvudet och paketet åkte fram. Jag plockade även fram lite köttfärs som jag tänkte ha till grönsakerna och middagen.
Vad blev det nu av det här som hade plockats fram. Jo det blev en middag som kanske inte såg sådär wow ut för ögat, men helt klart ätbar. Sedan blev det wienerbröd av smördegsplattorna. Vi bjöd in våra grannar på en förmiddagsfika på taket och bjöd på wienerbröden till kaffet.
Gjorde en skåra i smördegsplattan.
Hittade en oöppnad äpplemosburk som jag köpt på skandinaviska.
Klickade ut moset på smördegsplattan, naggade kanterna och pudrade med kanel och socker.
När bröden var färdiggräddade blev det lite pudersocker på dem.
Och så lite grädde på moset 😉 när vi fikade.
Jag hittade ett stort vitkålshuvud i kylskåpet, lök, spetspaprika, feta ost, yoghurt och färskost. En burk krossade tomater fanns i skåpet + köttfärs från frysen. Allt det här (utom feta osten) bryntes i stekpannan innan det åkte ner i gratängformen.
Lite riven parmesan fick bli det sista som lades på innan det åkte in i ugnen på 225 grader i ca. 20-25 minuter.
Ingen wowtallrik, men mycket gott blev det.
Mumsfilibabba och gottigottgott på en och samma gång. Kram
SvaraRaderaKan man säga 😄.
RaderaKram
Men så gott!! Nu blev jag fikasugen! På skolan var det pastagratäng med kålsallad. Gott!
SvaraRaderaKRAM Anna
Vitkålssallad är bra gott att bara äta.
RaderaKram
Så gott allt såg ut! Vilket smidigt sätt att göra wienerbröd på och vilken gofika!
SvaraRaderaKram
Ja, det är ett snabbt och smidigt sätt som man kan göra fyllda wienerbröd på.
RaderaKram