2022-09-23

Måste grejer

 

Vi hade lite saker på vår agenda igår som var måste saker helt enkelt. Många säger så även jag, att det finns inga måsten, men handla är ett måste. Inte kul shopping, shopping utan att handla mat. Att fylla upp sitt kylskåp som nästan ekar tomt. Eller där ljög jag, för vårt kylskåp är aldrig riktigt tomt. Men det saknades frukostvarianter i det igår. Så vi åkte och handlade det först.

Efter handlingen och alla varor var på sin plats där de skulle vara åkte vi iväg igen. Denna gången blev det till trädgårdshandeln och Chinobutiken. Gubben har lovat att hjälpa en av våra grannar att plantera om några växter som de har. Så vi köpte några säckar jord och några krukor på Chinobutiken.

När alla måsten var uträttade satte jag igång med middagen när vi kom hem. Vi hade fått en bit kallrökt lax och tänkte ta den till middag.

På kvällen satte vi oss tillrätta i soffan efter att vi tvättat av våra fötter och drog sedan på påsarna med någon kräm i, över våra fötter som jag köpt på Mercadona. Påsarna skulle sitta 60-90 minuter på ens fötter innan man tog bort dem och sköljde av krämen. Den här proceduren ska göra så att död hud lossnar från fötterna.Gjorde en hittepåsås till den rökta fisken. Eller en variant av kall hjortronsås som man kan ha till kall eller varmrökt fisk. Jag blandade ihop yoghurt, majonnäs, Johnnys senap och fikonmarmelad. Jag bytte ut hjortronen mot fikon istället och det blev en kanonsås till fisken.


Hittade denna förpackning på Mercadona för 2,50€.


Nu får vi se om det lossnar något på fötterna om några dagar.

12 kommentarer:

 1. Sådan där fotmask använde min dotter när jag var i 🇸🇪 och det lossnade en massa hud som låg överallt i flera dagar. 😀🤔 Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. 😲 då får vi se hur det blir här då 🙈.
   Kram

   Radera
 2. Testade detta för många år i Sverige och jösses vad det lossnade hud
  Lycka till ;)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Nämen, har ni köpt era fötter på Mercadona ;), blev nog lite syftningsfel där.
  Kram Monika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp, var har du köpt dina?? 😉😁.
   Har sett felet men orkar inte ändra det.

   Radera
 4. Första gången jag gjorde hjortronsås till varmrökt lax trodde jag inte att det skulle passa men det var supergott. Kan tänka mig att fikon fungerar lika bra.
  Då har ni kanske fötter som bebisar om några dagar ;-)

  Kram och god fredag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det trodde inte vi heller när vi gjorde hjortronsåsen, men det var supergott. Ja, det fungerade utmärkt med fikonmarmeladen.
   Vi får se hur de blir. Ännu har vi inte märkt något.
   Fin fredag till dig med.
   Kram

   Radera
 5. Har precis köpt en liknande fotmask. Undrar just hur det blir egentligen? Ha, vi får se både du och jag. Vilken spännande sås du gjorde till laxen!
  Kram och trevlig helg!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det får vi 😁.
   Den blev jättegod fast den låter lite märklig.
   Trevlig helg till dig med.
   Kram

   Radera
 6. Fina fötter borde jag också få till nu efter sommaren. Den såsen ska jag lägga på minnet. Det lät riktigt gott!

  KRAM Anna Channal

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får se om det här är något bra.
   Såsen blev jättegod, precis som den man gör med hjortron i.
   Kram

   Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.