2022-10-08

Efter regn kommer solsken

 

Så det kom inget regn när jag tog min morgonrunda, och det kändes skönt och bra. 

Efter frukosten blev det en dusch och sedan stack vi iväg för att uträtta några ärenden. Vi stannade först till vid Mercadona och jag sprang in en snabbis där. Jag tog fel igår (eller någon hade lagt tillbaka fel). Jag skulle ha hushållspapper, men fick se när jag kom hem att det var toapapper jag tagit.

Vi fortsatte bort till keramikbutiken i Cabo Roig för gubben skulle köpa en ny fjäril. För en  hade åkt i backen som suttit på väggen vid vår ingång. 

Nästa stopp var på Leroy & Merlin för även där var det gubben som skulle handla. Och det var ett par solcellslampor som grannen visat för han, med ett bra pris dessutom.

När vi var tillbaka hemma, ställde vi bara in sakerna och knallade upp till Waldemars för att ta en öl där innan vi skulle handla inne på Jumerca. 

Men vi satt vid vårt bord i säkert 10 minuter och ingen av personalen kom och tog upp någon beställning av oss. Vi viftade och försökte få ögonkontakt med dem, men inget hjälpte. Så vi reste på oss och gick över till The Abbey Towern istället. Där satte vi oss i baren och fick en öl med en gång.

Vi grillade och åt uppe på takterrassen och satt där och njöt i solskenet tills den försvann. Då gick vi ner och satte oss vid tv:n och kollade på Idol.


Inte många ute fast klockan har passerat 07.00.


Det är en utmaning som heter duga när man går in i en sådan här affär. Men jag var duktig och handlade ingenting denna gång 😉🙄.


Men gubben han har visst fått svårt för att räkna 🤨. Han skulle ha 1st. fjäril och han kom hem med 3st. Det är bara 2st. som syns på bilden. Men det finns en till.


Vet inte om jag berättat, men lika förtjust som gubben är i blommor, är han även i solcellslampor 😲. Han gillar inte det gula varma skenet. Utan det ska vara det vita kalla skenet som även finns. Det får heller inte vara blinkande eller färgade lampor. 


Grannen hade hittat en billig solcellslampa som dessutom låg i 2 pack. Våra gamla solcellslampor på staketet/planket mot grannen, har gjort sitt och ska nu bytas ut. Men jag vet en sak till 🤔. Att de gamla kommer inte att slängas. Utan de hamnar förmodligen i någon stor blomkruka, tills de är totalt kaputt.


Där satt vi i baren och tittade på folk som satt och åt lunch eller bara drack en öl som vi.


Hittepådrinken fick namnet "Häxblandning" det är ju snart Halloween. Aperol, Piña colada mix, Skogsbär mix som skakades i en shaker länge. Fyllde upp i isfyllda glas och sedan lite limeläsk över det.


Vi skulle ha köpt en varsin biff på Jumerca och grillat. Men charken hade redan plockat bort nötköttet i disken när vi skulle handla. Fast vi var där innan den ska slå igen 😠. Så det fick bli annat på tallriken.

8 kommentarer:

 1. De är snabba att plocka undan i disken ibland. Det har drabbat oss med. Det blev gott ändå gissar jag. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verkligen och lite dålig stil tycker vi.
   Men det gick ingen nöd på oss och det blev bra det som kom på tallriken.
   Kram

   Radera
 2. Vissa affärer är det helt enkelt svårt att komma tomhänt ur men du lyckades.
  Smidigt att det fanns en plan B så att ni kunde få er öl.
  Snopet att de redan hade plockat undan nötköttet innan stängningsdags men även där fanns en plan B. Kanske blir det var sin biff i dag i stället!

  Kram och god lördag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag gjorde ju det 😁. Kanske skulle ha haft en medalj 😉.
   Tur att det inte är långt mellan serveringarna.
   Lite tråkigt att de plockar bort innan stängningsdags. Men det blir ingen köttbit idag.
   Fin lördag till dig med.
   Kram

   Radera
 3. Söta fjärilar... fint med tre på väggen. Läcker färg på Häxblandningen. Den ser god ut med låter lite weired. Var den god?

  KRAMAR Anna Channal

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är fler än tre fjärilar på väggen 🙈 och även en fågel.
   Den låter knasig men blev faktiskt jättegod.
   Kram

   Radera
 4. Cool häxblandning och vilka fina fjärilar. Dåligt att ingen tog tag i er på baren. Ha en härlig söndag. Kraaam Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen 😁😉.
   Ja, de är fina med alla dess färger och mönster som de har.
   Lite trist var det, för vi gillar stället.
   Fin söndag till dig med.
   Kram

   Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.