2022-10-19

Ny kran

 

Vi började tisdagen med ett besök på vårdcentralen för rengöring och omplåstring av gubbens tumme. Han kom nästan in på den utsatta tid igår 😁 med, och då blir man glad.

Efter besöket åkte vi vidare till Leroy & Merlin för att köpa en ny vattenkran. Våran vattenkran till vattnet som vi dricker (vårt dricksvatten) har gått sönder. Den har stått och droppat ett tag för en packning hade gått sönder i den. Det gick inte att bara köpa en ny packning utan man var tvungen att köpa hela kranen. Nu var det inga jättepengar vi pratar om, men ändå 🤨. 

Vi var även på apoteket på La Zenia och sedan tog vi en fika och en macka innan vi åkte hemåt igen.

När vi kom hem gick jag och beställde tid hos frissan för att slinga håret lite granna. När jag var tillbaka bytte gubben kranen. Så nu är det inget dripp, dropp längre och det är så skönt. 


Tog ett kort på tummen innan läkaren tvättade bort all antibiotikasalva runt om den. Den är inte vacker 🙈. Men den kommer att bli bra. Det behöver inte bara vara en tagg från kaktusen som bidragit till detta. Utan det kan även vara bakterier i jorden som är orsaken till infektionen.


Ny vattenkran. Check på den.


Jag tog ett bord och gubben gick och handlade.


En varm bagel och en kaffe.


Den nya dricksvattenkranen på plats.


Det blev pasta på tallriken igår.
4 kommentarer:

 1. FY!! Den tummen ser inte bra ut. Men hoppas läkningen går åt rätt håll. På fredag ska jag till frissan. Känns inte nödvändigt men nu är det bokat.Fint med en ny kran. Konstigt att ni inte bara kunde byta packningen. Vi bytte packning till kranen i badkaret. Verkligen skönt att slippa droppet. KRAMAR Anna Channal

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han ska imorgon igen för omplåstring av den.
   Jag har bestämt att välkomna det grå i håret och inte färga det längre. Men utväxten är inte kul, så därför några slingor som förvirrar en 🙊🙈.
   I våra stora kranar är det inga problem att byta packningen. Men i den här lilla gick det inte, tyvärr.
   Kram

   Radera
 2. Aj då, den tummen ser inte frisk ut alls så det är nog bra med professionell tillsyn av den. Hoppas att läkningen ska gå planenligt nu. Just bakterier i jord är ju oftast det som ställer till det.
  Skönt att få kranen bytt.

  Kram och god kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är bra att han är under läkarvård med den.
   Jo, jordbakterier kan ställa till det.
   Verkligen skönt att slippa droppet nu.
   Fin kväll till dig med.
   Kram

   Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.