2022-10-28

Ett klick per km.

 

Denna årstid med mörkret på morgonen är ingen favorit när man är morgonpigg som jag och vill gå ut och motionera innan frukosten.

Solen går inte upp förens vid 08.25 nu, men det blir fort ljust så snart solen bara börjar stiga upp. 

Det som också är lite odugligt med att man inte kommer ut tidigt är att stan redan vaknat till liv när jag går ut. Så det är mer bilar på vägen för alla är på väg till jobbet vid denna tid. Alla skolbarn är också på väg till sina skolor eller står och väntar på skolbussen i var och vartannat gatuhörn. 

Men egentligen har jag all tid i världen och kan göra mina promenader eller löprundor när jag vill. Men som sagt, lite vanemänniska är man trots allt. Jag tycker att det är en bra start på morgonen att göra sin runda då.Det brukar nästan alltid stå någon och vänta på sina churros vid churrosvagnen. Men inte igår. 


Snart nere vid Punta Prima rondellen.


Inte långt kvar innan solen kommit upp.

Redan en massa bilar på parkeringen vid Carrefour som precis öppnat.


Och en massa bilar på N332:an.


Kolla gräsvipporna, de är väl inte lika poppis längre som de var för ett par år sedan. Då en vippa kostade över 100 kr/st. i Sverige, om jag minns rätt. Och jag plockade jag mina gratis.Sedan var det stopp på promenaden om ett par meter. För då var jag hemma igen.

8 kommentarer:

 1. Visst är man vanemänniska och spontant känner jag att det är skönt att klara av motionspasset på morgonen. Även man äger sin tid så tycker jag det är praktiskt att ha det avklarat. När det är som varmast måste det nästan vara det enda alternativet.

  Önskar en god fredag nu!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis 😊, och på sommaren finns inget annat alternativ om man inte ska göra sitt motionspass väldigt sent.
   Önskar detsamma till dig.
   Kram

   Radera
 2. Alltså jag VET!! OCH jag håller med, morgnarna är så mörka nu att jag nästan tappar lusten att gå ut. Precis som du är jag morgonpigg, vaknar 5:30. Helst vill jag vara ute före 7. MEN jag vill inte trava i mörker heller så jag får vänta till 7:15 då det är halvdager. DET här är ju ett starkt argument MOT sommartid året om, de mörka morgnarna. OGILLAR!! Vi byter den 6 nov, och ni byter nu. SKÖNT för dig med ljusare morgnar från och med söndag. Om jag inte kommer ut i arla morgonstund kommer jag inte ut alls, så knäpp är jag. Vanemänniska. Önskar dig en trevlig helg!! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror inte de är så värst ljusa på söndag redan 😁😉.
   Jo visst är man en vanemänniska när det gäller vissa saker.
   Ha en skön och bra helg du med.
   Kram

   Radera
 3. Trots mörker så är nog din morgonpromenad ganska så skön! Här blir det mörkare och mörkare, kallare och kallare...men vad att vänta när snart november väntar!
  Ha en sig helg nu och njut av allt :)
  Kram Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo så är det, att mina mörka promenader är inte så kyliga som de skulle ha varit i Sverige. Det väger upp en del 😃.
   Ha en fin helg du med.
   Kram

   Radera
 4. Mysigt att se världen vakna till liv. Det missar jag för det mesta. Trevlig helg! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör ju inte jag då som vaknar i ottan för det mesta 😉😁.
   Detsamma till dig.
   Kram

   Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.