2022-10-17

Märkliga människor

 

Blev en morgonpromenad med Whisky innan frukosten. Och på den morgonrundan träffade jag på sådana där hundmänniskor som har sina hundar lösa för deras hundar är så snälla 😫 (som de alltid säger). Men min hund kanske inte vill hälsa på den andra hunden. Eller jag kanske inte vill att min hund ska hälsa på andra hundar när jag är ute på promenad. Vad är det som är så svårt att förstå? Om man nu prompt vill ha sin hund lös. Ska den kunna gå fot vid matte eller husse utan att bry sig vad som kommer i vägen för den. Men det är inte många som kan med sina hundar här.

På eftermiddagen kom Whiskys matte och husse och hämtade honom och då bjöd vi på kålpuddingen innan de åkte hem till sig. 

Det blev lite telepati mellan mig och dottern med 😲. Jag skulle sms:a henne om Blossas årgångsglögg. Om hon skulle vilja köpa den. Så vi kan ta med den hem igen till Spanien när vi varit i Sverige under julen. Precis då skickar hon ett sms och frågar om jag skulle vilja kolla om en jacka fanns här på Mango. Så kunde jag köpa den och ta med till Sverige.

På kvällen såg jag och gubben på Robinson på tv:n och sedan blev det lite datorhäng innan läggdags.


Solen var på väg upp när vi kom tillbaka från vår promenad.


Lille Whisky sov så gott i vår säng.


Kålpudding är lite höstmiddag tycker jag.


I Blossa 22 blandas rom, passionsfrukt, lime, jordgubbe, blåbär och chili med klassiska glöggkryddor. Cheif Blender Åsa Osvärn rekommenderar att servera Blossa 22 som drinken Hurricane – läskande kall i ett större glas med mycket is, dekorerat med en apelsinskiva. Glöggen går även att värma och serveras gärna då i en större kopp toppad med russin.


Vi pratade även på Whatsapp med Ellen och Axel. Så fick vi se att lilla Doris vuxit. Ellen berättade att Doris tappat nästan alla sina valptänder.


8 kommentarer:

 1. Tack för påminnelsen om glöggen. Måste be nån köpa den åt oss med :)
  Kram A

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod, den brukar ju försvinna väldigt snabbt.
   Kram

   Radera
 2. Håller helt med när det gäller lösa hundar. Har man sin hund lös så ska man ha stenkoll på den. Jag vill också kunna påverka vilka hundar våra hundar träffar. Tyvärr fungerar det inte så...
  Så fin bild på barnbarn och hund <3

  Kram och god måndag nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är tråkigt när man stöter på dessa hundägare, som tycker att det är en annan som är knas.
   Ja den var fin tycker jag med på dem båda.
   Fin måndag till dig med.
   Kram

   Radera
 3. Det är lustigt det där sammanträffandet mellan dig och din dotter. Det händer mig ofta! Mango och Zara har så mkt fint. Bra spanska märken. Årets Blossa måste vi köpa. Tack för påminnelsen. Det är alltid kul o spännande med nya smaker.

  Lösa hundar är ett stort NEJ! Tror att det tom är lag på att ha hunden i koppel i Sverige. Tänk om din hund vore argsint och bet den lösa hunden. Eller om en hundrädd person kommer förbi. Inte ok med lösa hundar. Älskar kålpudding! Det ska vi få till skollunch på torsdag. Mums!

  KRAM Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det finns mycket fint på de butikerna, men tyvärr fanns inte det plagget här heller som hon sökte efter.
   Det finns lag på att hunden ska vara kopplad om man inte har koll på den. Och en del hundraser måste även bära munkorg och hundägaren måste ha skrivit under ett intyg osv. Men det är lika som i Sverige, allt följs inte.
   Kålpudding är riktigt gott tycker jag med.
   Kram

   Radera
 4. Ja vissa hundägare är bra märkliga. Det kan inte vara lätt att vara hundrädd med tanke på alla lösa hundar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som sagt, det finns märkliga människor. Och en del tänker inte alls, tyvärr.

   Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.