Gubben höll på med sitt ute och jag fixade med mitt inomhus. Jag bäddade rent, körde en maskin tvätt, dammsög och satte en surdeg på jäsning, innan jag gick ut.
Vi gick upp på takterrassen båda två för jag hade fixat en varsin räkmacka på de räkorna som blev kvar efter jag hade gjort räkrisotton på lördagen.
Vi satt där uppe ett tag och bara njöt av höstluften (+27 🙊) men det är en annan sort luft och värme nu mot vad vi har mitt på sommaren. För spanjorerna är det ordentlig höst nu. Så det är jackor, kappor, byxor och läderstövlar eller kängor nu. Ser på ungdomen som ska till skolan på morgonen när jag är ute och springer. Jag kommer i shorts och t-shirt och många av dem kommer i tjocka jackor och jeans.
På eftermiddagen pysslade jag och gubben satt och klöv ved. Inte till att elda med inne utan att ha till vår grill.
På kvällen blev det Robinson och David Hellenius på tv:n.
Räkmacka och en kall öl i solskenet.
En liten trasmatta från Chinobutiken för 1,50€. Blev en liten sommarväska till mig.
Jag tycker minsann att det är skönt att nästan-frysa ibland. 🍁🍂 Kram
SvaraRaderaNjaaa, det vet i tusan. Där kan jag nog inte hålla med dig.
RaderaKram
En evighetsdeg med andra ord ;)
SvaraRaderaKram
Jo, det kan man väl kalla det för. Ingen 30 minuters jäsning där.
RaderaKram
Vi har helt klart olika syn på vad som är höst och höst. För mig är era temperaturer sommar så klart.
SvaraRaderaSå fin och personlig din väska blev!
Kram och god måndag nu!
Temperaturen är sommar för mig med. Men det blir fortare mörkt och det är fuktigare på kvällarna nu, än när det är högsommar.
RaderaTack, det är ingen annan som har den 🙄😃 i alla fall.
Fin måndag till dig med.
Kram
Jag tar ditt underbara krabbbröd direkt :-))
SvaraRaderaJag bakar även surdegsbröd... Jag använder min egen malda råg från den lokala bonden. Och precis som du, din egen förrätt, som måste stå i kylen till nästa gräddning så att den håller.
Vad använder du för mjöl? Ditt bröd ser lätt och gott ut... Yes, jag lägger upp en bild på mitt bröd på bloggen snart :-))) också... bra idé av dig.
Många hälsningar till dig. Hug Viola
Jag har både svenskt och spanskt mjöl i min surdeg. Köpt det svenska mjölet på Skandinaviska butiken här. Men det är mer vetemjöl än rågmjöl i den. Låter lyxigt att ha en bonde i sin närhet och kunna köpa mjölet där.
RaderaSka bli spännande at se ditt bröd.
Kram
Den räkmackan såg god ut, mycket godare än er tapas häromdagen. Lagom mycket (lite) bröd.
SvaraRaderaKram Monika
De var mycket smarriga också.
RaderaOch håller med dig om brödet 😉.
Kram