2022-10-13

Spaniens nationaldag

 

Vi var bjudna till grannen på lite tapas igår eftermiddag på Spaniens nationaldag. Så vid 15.30 knallade jag och gubben över till dem. Det är härligt när man bara har ca. 30 steg till dem man ska till. Inte behöva få tag i en taxi om kvällen skulle bli sen.

Det blev en trevlig eftermiddag/kväll som vi hade. Vår andra svenska granne bredvid oss var också bjuden så vi blev 6 st. runt bordet. Och som alltid flyger tiden iväg när man har trevligt. 

Vi var hemma vid 23.30 och hoppade bums i säng. Men gubben hade svårt att sova (som inte hör till vanligheterna) p.g.a. sin inflammerade tumme som pulserade så in i bomben. Hur han än försökte lägga handen i olika lägen, så slutade den inte att värka.

Jag sov lite till och från hela natten, men när klockan var 05.00 hörde jag att gubben gick upp. Och vid 05.30 frågade han om jag ville följa med honom bort till vårdcentralen, för han stod inte ut längre med värken som var.

Jag hoppade upp och klädde på mig sedan åkte vi iväg till vårdcentralen. Vi blev insläppta med en gång som vi ringde på dörrklockan, och gubben tog om hands.

Det var en manlig sjuksyster som tittade på tummen och konstaterade att gubben behövde en antibiotikakur för att bli bra. Han rengjorde tummen och smetade på en antiseptisk salva innan han bandagerade tummen.

Sedan skulle en läkare skriva ut receptet, och det var ingen läkare som helst. Utan det var den ryska läkaren som gubben blev tilldelad till sin husläkare för ett par år sedan. Men han bad att få byta efter första besöket han hade med henne. För hon är den mest arroganta och nonchalanta läkare vi någonsin har träffat.

Hon visade denna sida i morse med när hon förmodligen blev väckt i sin skönhetssömn, och var tvungen att kliva upp för att skriva ut gubbens recept. Inte ens ett godmorgon kom ut först från hennes mun, utan bara en barsk ton att gubben skulle sätta sig ned och vänta på receptet.Tog ingen runda runt havet igår heller. Utan runt i byn.


Många goda munsbitar att stoppa i munnen.


Här satt vi inte i sjön precis 😋.


Ingen kö såhär dags på morgonen.


Här fick vi sitta och vänta innan receptet var färdigskrivet.


Gubben fick en tagg i tummen när vi tog bort massa kaktusar i vår trädgård för ett tag sedan. Men succesivt har tummen bara blivit sämre och sämre. Fast han hållit såret rent och baddat med sårsprit på det hela tiden. Men nu får vi hoppas att svullnaden och värken försvinner med antibiotikan.


12 kommentarer:

 1. Bra att ni gick till doktorn. Jag har personlig erfarenhet av att bli infekterad av något skit som är i systemet och det kan ta sin tid att bli av med. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kändes bra att han gick dit. Nu får vi hoppas det blir bra snart.
   Kram

   Radera
 2. Massa godsaker på det fatet :)
  Kram A

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo minsann det var det. Och det var inga problem att trycka ner dem i magen heller 😉😄.
   Kram

   Radera
 3. Aj Aj! Stackars honom. Hoppas det vänder nu. Mumsigt värre med tapas. Ha det bra. Kraaam Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi får hoppas att det vänder rätt snart nu.
   Det var verkligen gott det som det bjöds på.
   Kram

   Radera
 4. Så trevligt att bli bjudna för att fira Spaniens nationaldag och att ha nära är verkligen inte fel alls.
  Så skönt att gubben din fick hjälp med sin tumme. Hoppas att det blir snabb bättring nu.

  Kram och god kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var en trevlig eftermiddag och kväll hos grannen.
   Det finns inget bättre än när man har nära hem när man varit på kalas.
   Ja vi får hoppas på snabb bättring nu.
   Kram och detsamma .

   Radera
 5. Härligt att fira nationaldagen med sådan god mat. Mmm... Desto tråkigare med din gubbe. USCH för att bli bemött så av en läkare. Hon hade ju jour och det är hennes jobb, inte roligt. Det finns verkligen många olämpliga läkare. MEN desto bättre att antibiotika sats in nu. BRA det, nu kommer han nog snart att känna sig bättre. Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var en trevlig dag med grannarna.
   Ja, hon är hemsk denna läkare och vi är inte de enda som råkat ut för hennes sätt som hon har tyvärr.
   Ja vi får hoppas att det blir bättre nu i tummen.
   Kram

   Radera
 6. Bara inte en liten tagg sitter kvar i tummen. Skönt att ni fick hjälp så fort. Infektioner är inte att leka med. Hoppas antibiotikan hjälper fort! Ryska läkare låter inget vidare!!

  Så himla mysigt ni har det! Trevligt umgänge också. Tror det blir lite extra när man bor utomlands och lär kanna andra svenskar. Så värdefullt! Inte umgås vi med våra grannar här hemma. Under vinterhalvåret syns inte en kotte till. Blir ett annat liv i Spanien. KRAM Anna Channal

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han ska tillbaka idag igen så de får kolla igen. Nej, inte denna ryska dam i alla fall.
   Visst är det som du skriver med grannar. Vi umgicks inte heller med våra när vi bodde huset i Sverige. Och under vintern såg man knappt varandra.
   Kram

   Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.