2022-10-23

En snabbrunda

 

Jag gick iväg till marknaden för jag skulle köpa lite nya blommor. Men jag säger bara -jösses 😲, vilket skräp det stod i hinkarna. Allt var nästan överblommat förutom buketterna med liljor. Nej någon måtta får det vara på det som säljs, även om det är billigt.

Så jag traskade hemåt igen utan någon blomkvast. -Jo, en sak handlades och det var en knippe dill och bladpersilja. Eller jag trodde jag köpte en knippe bladpersilja. Visst är de rätt lika varandra🤔. Men det märkte jag att jag inte gjort så fort jag kom hem. Jag hade tagit en knippe koriander istället  🤮 och det är en krydda som varken jag eller gubben gillar.

Jag och gubben gick upp till Abbys och tog en öl och några tapas när jag var tillbaka från marknaden. Det var väldigt mycket bröd istället för pålägg på tapasen vi beställde in. Det hade räckt med underdelen på brödet och att de skippat överdelen. Så det blev lämnat rätt mycket bröd när vi hade ätit upp.

Framåt seneftermiddagen började jag med maten och det var risotto som vi skulle äta. En räkrisotto var det jag gjorde. Så räkfonden kom väl till pass som jag gjort dagen innan.

På kvällen såg vi på första programmet "Så mycket bättre" för denna säsongen. Och det var några bra tolkningar som de olika artisterna gjorde av varandra.


Inte så mycket folk på Abbys.


Våra tapas.Sedan njöt vi av en räkrisotto på altanen innan det blev tv-dags.

14 kommentarer:

 1. Nej, någon måtta får det vara. Även om det är billigt så ska det vara friska blommor. Koriander är inget för oss heller. Tror det är en antingen eller krydda för många. Ja, det var rejält med bröd där.
  Så gott med risotto!

  Kram och god söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, något som vissnar efter en dag vill man ju inte köpa.
   Blev så besviken när jag kom hem och såg att jag tagit fel krydda.
   -Jo det var lite väl mycket bröd på dessa tapasbitarna.
   En fin söndag till dig med.
   Kram

   Radera
 2. Koriander som är så gott. 😉 Det är inte så för alla har jag hört. Trevlig söndag! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. För mig är det tvål eller parfym man stoppar i munnen 🤢.
   Fin söndag tebax.
   Kram

   Radera
 3. Din räkrisotto ser hundra gånger godare ut är tapasen!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utan att skryta, så var den det. I alla fall enligt gubbens lovord om den.
   Kram

   Radera
 4. Räkrisotton ser supersmarrig ut och så lyxigt med egenkokt fond. Tycker det varit mycket bröd även med bara underdelen då det inte såg ut att vara så mycket på. Tycker inte heller om sånt som smakar tvål och parfym men som tur är gör inte koriander det utan bara aromatiskt och jag älskar.
  Kram Monika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland så händer det att man tar vara räkskalen, och då blir det fond på dem.
   Det var inte mycket sovel faktiskt på tapasen.
   Koriander är ingen krydda som jag kommer att lära mig att äta. Det har jag svårt att tänka mig.
   Kram

   Radera
 5. Koriander och persilja är verkligen lika. Jag måste alltid läsa noga vad det är jag köper för att inte riskera att köpa hem fel ört.
  Det var rejält med bröd på era tapas. Jag hade också lämnat en del av brödet då jag tycker det blir för torrt annars.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det tycker jag med, och nu låg det bara knippor i marknadsståndet utan någon skylt vad det var. Men jag kunde ha luktat på den.
   Ja det var verkligen väl tilltaget med bröd på dessa tapasbitarna.

   Radera
 6. Känns som att man antingen älskar koriander eller avskyr den. Jag är neutral i frågan då jag faktiskt inte smakat koriander så vet inte vilket läger jag tillhör. Din räkrisotto ser väldigt god ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att det är så med den kryddan faktiskt.
   Tack, den blev mycket god när det nu var egen räkfond i den med.

   Radera
 7. Räkrisotton ser ljuvlig ut! Men de där mackorna kallar inte jag för tapas, eller? Hahahaha visst är de lite lika varandra, bladpersilja och koriander. Minns när jag första gången blev bjuden på koriander. Det var mitt ex föräldrar. Jag trodde inte de hade skölj ur diskmedlet från tallriken. Jag kunde inte äta upp det. Så pinsamt. Jag vågade inget säga till. Jag fattade inte att det var det gröna i maten. Idag älskar jag koriander! Jag började lite försiktigt med torkad malen koriander i thaimat. Det var precis samma sak med kaffe, kryddost, sill, oliver, vin och öl. Det är bara att vänja sig och ta lite i taget så blir det jättegott! KRAM Anna / Channal

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, den blev bra.
   Här kan en del barer eller restauranger kalla nästan allt för tapas, från liten mumsbit till stor macka som dessa. Vi har t.o.m. fått en skål med popcorn på ett ställe som de kallade för tapas som man skulle få till drickan man tog.
   Jag har ätit lite koriander hos dottern när vi gjorde egna vårrullar. Och det var väl inte direkt som tvål då 🙊. Som sagt övning ger färdighet.
   Kram

   Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.