2024-10-09

Mediciner check 👍

 

Jo det är sant 😲 det är inget skämt. Men hela grejen är ett stort skämt. Gubben hade aldrig behövt åkt så här många gånger till vårdcentralen om läkaren hade tänkt till lite. Den sista medicinen som gubben inte fick ut är en blodförtunnande medicin och den tar han prover för en gång om året för att se så inte njurarna tagit stryk. Och när jag och gubben var hos läkaren båda två för att få ut mera medicin till Sverigeresan så bokade hon in så att gubben kunde ta detta blodprov först innan den medicinen kunde förnyas sa hon. 

Igår blev gubben så irriterad när han var på vårdcentralen så han gick helt sonika till vår husläkares rum i stället och knackade på, så han fick prata med henne istället. Då förklarade hon att den medicinen får inte läkarna skriva ut mer av en än gång i månaden som vi får våra medicinen här. Men hon kunde skriva ut ett recept på den så fick gubben betala fullpris för den  🙄😕. Ja ni hör ju själva hur knasigt detta låter. Så hon skrev ett recept till gubben och åkte till apoteket och fick betala 42€ för den. Men varför kunde hon inte sagt detta från allra första början när vi var där😏. Slutet gott  allting gott, men en j..la soppa har det varit.

Jag själv gjorde en sista rundtur på köpcentret igår. Gubben behövde strumpor och jag själv kom hem med en jacka. Något som jag behövde 🤔 både ja och nej. Men ja övervägde när jag stod där i butiken, en jacka som jag kan ha nu i Sverige och i januari, februari på morgnarna här hos oss.


Vi tog morgonpromenaden på byns gator igår.



Den blir skön när vintervindarna blåser här hos oss.

2 kommentarer:

  1. Oj då vilket strul med medicinerna. Bra att det äntligen ordnat sig. Snygg jacka du köpt. Ser skön ut också.
    Ha en fortsatt trevlig och fin "lille lördag".
    Kram Tummelisa/Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu skojar vi inte längre, helt sjukt vad gubben har fått jobba för dem.
      Tack, den är jätteskön.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.