2024-10-03

Vad är det som händer????

 

Tror ni det fanns någon medicin till gubben att hämta ut på apoteket igår då? Nej det fanns det inte, så han fick åka till vårdcentralen för 3:de gången. När det var hans tur så fick han tjurkärringen innanför disken på vårdcentralen. Hon vägrar att tala engelska och bara rabblar på med spanskan, fast hon fattar vad man säger. Det finns skyltar som det står att man ska ha en tolk med sig om man inte kan spanska. Men det är bara hon som är nitisk på detta. De andra som vi pratat med i receptionen pratar engelska. Gubben pekade på henne som han hade haft dagen innan och bad att få prata med henne istället. Men nix pix det gick inte för nu var gubben hennes kund, punkt slut. Hon tittade på gubbens papper och gick in i hennes dator. Sedan lämnade hon tillbaka pappren och sa på spanska att du kan hämta medicinen på fredag på apoteket. Ja, nu åter står det att se om medicinen finns där på fredag.

När gubben var tillbaka åkte vi och veckohandlade för ost och yoghurt var slut i kylen + lite andra basvaror. Så idag är veckohandlingen redan struken från listan. Så då har vi ännu mera tid för fria aktiviteter.

Igår hade vi en värmetopp på +35 grader, så vindarna var ljumma och sköna. Idag på morgonen var det +26 när jag steg upp vid 05.45. Men nu ska det bli mera normala temperaturer igen i veckoslutet.

Igår kväll var vi utbjudna av grannarna att äta middag på restaurang. Vi åkte ner till Semana 8 en asiatisk restaurang som ligger i närheten där vi bor. Igår var allting bara pluspoäng och inget att klaga på. Jo om jag nu måste så var det akustiken i lokalen när det fylldes på under kvällen med gäster. Till slut så sitter man nästan och skriker till varandra. Men vi var ju inte där för att sitta och prata hela kvällen, utan för att äta.


Morgonrundan gjordes i byn.


Och solen gick precis upp när vi var hemma igen.


Tjusig inredning på restaurangen.


Mycket gott det jag tog, kommer inte ihåg vad den hette.



Och här fick man vaniljglassen med lite topping av frukt och en gräddklick. 

2 kommentarer:

  1. Hoppas att det funkar med medicinen denna gång. Igår var det bastuvarning på luften tyckte jag. Idag är det lite bättre. Kram 🙂

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var lite kvalmigt, det kan jag hålla med om.
      Det får vi se om det gör i morgon. Gör de det, så får jag bara göra 👍 till henne i receptionen.
      Kram

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.