2019-02-02

Då var det klart


Igår hade vi en avtalat tid hos vår skattejurist för att lämna in alla saker som vi fixat nu till att få recidencia här. Men tametusan så var det ett papper som vi inte fått från försäkringskassan i Sverige ännu (fast vi fyllt i det på nätet). Nu har vi tre månader på oss att kunna bli resident annars får man ansöka på nytt för padron i kommunhuset. Det är visst mycket svårt att få till en tid hos polisen också (om vi fattade rätt) för att bli resident. 

När vi kom hem satte sig gubben och ringde med en gång till försäkringskassan (inte så lång väntetid) och fick till slut prata med en trevlig kvinna. Hon såg att blanketterna var ifyllda men dom har så mycket att göra. Men hon skulle försöka skynda på ärendet sa hon. Ja, det är inte bara i Spanien det går trögt med pappersexercisen.

Hantverkarna på takterrassen blev klara i går med allting. När vi kom hem hade dom bara lite kvar på grillen som dom monterade upp igen åt oss.

Vi började så smått att städa när dom gått men vi kommer fortsätta idag så att allt blir helt klart. Men vi är supernöjda med det dom gjort och det blev jättefint.


 Nu är det ljust och fräscht.

 Äntligen får blommorna mer space igen.

11 kommentarer:

 1. Skönt att det är klart och resultatet ser ju lovande ut :)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Byråkratin kan vara nog så knepig i Sverige också, men där är åtminstone språket lättare ;-)
  Lycka till med recidensian!

  Ser ut att ha blivit hur fint som helst där på terrassen :-)

  SvaraRadera
 3. Dessa jädrans papper . Hoppas det blir klart snart . Terassen ser fin ut . Kram

  SvaraRadera
 4. Skulle mer än gärna sitta på er solterrass just nu. Attans så fint det blev. Krångel med papper är aldrig kul. Tack så mycket för alla fina och snälla kommentarer hos mig, de värmer. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 5. Pappersexercisen kan ta sin tid i Sverige också men hoppas att det löser sig inom utsatt tid. Så fint det blev på er terrass!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Säger bara det, att skulle språk-kunskaperna skulle aldrig det kunna lösas. Under min skolgång, var det bara tyska och engelska. Spanska var inte med schemat då.Ni är duktiga båda två, att möta dessa hinder.

  SvaraRadera
 7. Sitter nyskrubbad och fin efter bastu och kaffeskrubb, jätteskönt, tack för tipset.
  Ullat

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kul att du är nöjd. Nästa gång ska jag testa och ha i lite vaniljsocker med. Bara just för doften.
   Ha en fin lördagskväll

   Radera
 8. Vad fint det blev på er terrass. Hoppas Försäkringskassan snabbar på med era papper. Det är ju inte snabbhet som är deras signum, tyvärr. Men ibland har man ju tur att få en bra handläggare. Håller tummarna för att det är det ni får nu. =) Kram Carina

  SvaraRadera
 9. Så fint det blir på er terass!!! Håller tummarna för att alla handlingar kommer på plats när de ska. Ha en fortsatt fin helg! Kram //Tina

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.