2019-02-04

Morot är gött


Det blåste som attan igår med. Det var inga ljumma vindar ytan mer kyla en värme i dom. Hade ett litet jobb på morgonen till Torre Pacheco golf. Har varit där förut på jobb så det var inga svårigheter att hitta dit.

Nu var det ju söndag och den brukar man ha som vilodag så när vi kom hem igen satte vi oss på altanen (inomhus) och bara myste i solgasset.  Jag slösurfade runt lite och fick se att det var morotskakans dag. 

Jag skulle göra i ordning en bröddeg lite senare men jag studsade upp med en gång och började att dona i köket. Här skulle det bakas både matbröd och muffins med morot i fick jag för mig.

Så fram med rivjärnet och påsen med morötter, sedan var det bara att sätta igång att riva.

 Började med muffinsarna som gick snabbast att vispa ihop. Jag gjorde ingen traditionell färskostglasyr på mina utan toppade bara med valnötter.

I matbrödet åkte det ner som vanligt en massa frön och kryddor och så massor av rivna morötter. Hade även i kokt havregrynsgröt i som gör det saftigare tycker jag.

När degen jäste och muffinsarna var klara började jag med middagen som blev stekt fisk. 

Till kvällskaffet blev det ett provsmak av muffinsen och dom gick ner utan problem. Likaså matbrödet i morse till frukosten.

Torre Pacheco Golf är ett inhägnat område med olika stilar på hus.

 Morotsmuffins med valnötstopping.

 Gjorde brödet i ugnsplåten.

Stekt fisk är så gott.

8 kommentarer:

 1. Morotskaka är en favorit.
  Fast jag gillar ju att ha den onyttiga glasyren på dem ;)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Så fint av dig att hedra morotskakans dag .

  SvaraRadera
 3. Morotskaka är väldigt gott men jag vill nog allt ha glasyren ;-) Hembakat matbröd slår verkligen det mesta, helst när man äter det med ost och marmelad.

  Kram och ha en bra start på veckan!

  SvaraRadera
 4. Lilla vän så olika det kan bliva för oss matfixare- väldans tur. Du slänger ner lite av varje i din Deg. Jag missar lite då och då.
  Det går väl att äta.,Fast inte lika tjusigt, som Du nog förstår.
  Det var en som ringde fel i dag, men det tror inte jag, tyckte jag kände igen rösten. Tror det varven av mina hemsamariter. Vi får se???

  SvaraRadera
 5. Kan inte riktigt (läs: inte alls!) hålla med rubriken, fast morotskaka är faktiskt gott, hur konstigt det än är att det kan vara så :-D

  Ha en fin kväller!

  SvaraRadera
 6. Både brödet och morotskakan lät jättegoda. Kram Eva

  SvaraRadera
 7. Skulle gärna vara en daglig matgäst hos dig. Allt du gör ser så frestande gott ut. Du skulle kunna skriva en kokbok. Kram Carina

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.