2019-02-16

Gott som bara den


Nu ska jag dela med mig av en maträtt som jag gjorde i veckan. Den är billig, lätt att göra och supergod och jag pratar om blomkålsplättar faktiskt.

Vi fick förutom blommor och vin av grannen en påse med lite grönsaker i med. Där i låg det ett blomkålshuvud som började bli lite sådär gummiaktigt.

Så fram med matberedaren och så körde jag ner det med knivarna så det blev som riven blomkål. Jag tog bara buketterna inte själva stammen (som man kan) för den var så himla sladdrig.

BLOMKÅLSPLÄTTAR
ca. 400 g. riven blomkål
4 st. ägg
2 dl. riven ost
några matskedar potatismjöl
salt
peppar
gräslök

Riv blomkålen och blanda den med ägg, ost, gräslöken. Ha i potatismjölet tills du ser att smeten inte är allt för blöt.

Gör små runda plättar som du steker på medelvärme ett par minuter på varje sida.

Jag serverade våra plättar med stekt fläsk och sallad till. 






10 kommentarer:

  1. Blomkål är väldans gott i många former, men just plättar har jag aldrig testat tror jag. Såg himla gott ut :-)

    Ha en finfin lördag!

    SvaraRadera
  2. Gott. Blomkål är gott att fritera också. Plättar har jag gjort men jag använde fiberhusk istället för potatismjöl. Ha en härlig helg. =) Kram Carina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hade inte fiberhusk i skåpet så därför potatismjöl. Det binder ju vätska det med.

      Radera
  3. Jag gjorde squashbiffar igår. Det var jättegott .

    SvaraRadera
  4. Blomkål är verkligen gott så detta är jag pigg på att testa!

    Kram och ha en fin lördag!

    SvaraRadera
  5. Mums så gott det lät, det ska jag testa. Kram Eva

    SvaraRadera
  6. Det såg väldigt gott ut! Tack för tipset :)
    Kram

    SvaraRadera
  7. Verkar riktigt gott. Ska bara komma på något bra vegetariskt alternativ till dem. Kram.

    SvaraRadera
  8. Gott! den ska testas... Tack för tipset!

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.