2019-02-06

Tog oss en liten promenad


Vi tog vår promenadrunda upp till Villamartin och c.c La Fuente Costa. För vi tänkte besöka det nyöppnade Café Hjärtat där. Att vi kände till detta var att vi levererade kyldiskar till caféet innan jul.

Det är en svensk tjej som nyligen öppnade sitt Café med inriktning på en massa gott hembakat bröd som man kan få till en kopp kaffe eller te. Även olika sorts mackor hade hon på sin meny. Hon hade nu också sökt tillstånd  för att kunna sälja vin och öl till sina mackor. Det var tips från besökare berättade hon. Och hon var idel hörbar för tips från sina kunder så att dom trivs och kommer tillbaka.

Jag hade nog tänkt när vi gick dit att kanske har hon hembakta semlor. För jag är väldigt sugen just nu på en sådan. Eftersom man ser semlor på var och varannan blogg när man kollar.

Men det fanns inte för dagen men semlekladdkaka fanns så det fick bli en sådan bit till kaffet. Gubben slog till och tog samma likadant. 

Vi satt där ett bra tag och pratade med ägarinnan innan vi vände på fötterna och styrde hemåt igen.

Vi hittade en betydligt närmare väg hem bredvid kanalen som går uppe i Villamartin. På gångstigen var det fullt med mimosabuskage som nu sakta men säkert började att slå ut. Så vi gallrade lite i buskagen innan vi fortsatte hemåt. För har vi tur att dom slår ut kommer vi ha ljuvlig doft i huset.

När vi nästan var hemma fick vi se att någon beskurit sitt jacarandaträd för det låg massor ute vid komposten på gatan. Tog  ett par kvistar av det med som jag tänkte ha till buketterna. Det är inte äkta jakaranda utan tillhör jakarandasläktet. Det är den här med de vackra blå blommorna.


Ni som har FB kan kolla in det där.

Det ligger på övervåningen i köpcentrumet.

 Öppettider.

 Caféet går i lila.

 Den här biten var god till kaffet.

 Underbart väder igår.

 Dom ser ut som små garnbollar tycker jag.

 Buketten på rumsbordet.

Och på matbordet.

9 kommentarer:

 1. Oh min lilla Kajsa önskar verkligen att det skall gå bra för den tösen. Att satsa på något, det är ju precis som Du.
  Ni är så duktiga båd Du och din man. I går var jag med om något spännande. Läs min blogg, om jag får ars, nej baken menar jag ur vägen.

  SvaraRadera
 2. En trevlig promenad och ett mysigt ställe såg det ut att vara . ☀️��

  SvaraRadera
 3. Vilket härligt väder ni har. En vacker väg ni gick och fina blommor fick ni tag på också. En perfekt dag alltså. =) Kram Carina

  SvaraRadera
 4. Synd att det är dåligt om "vanliga fik" här runt omkring. Gillar att kunna gå dit och ta en fika ibland.
  Fast å andra sidan kan man fika med gott samvete om man har en längre promenad hem ;)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Så mysigt att ni hittade ett café med gott fikabröd :)
  Kram

  SvaraRadera
 6. Synd att det inte fanns semlor men kladdkakan lät minst lika god. Kan tänkta mig att det kommer att dofta ljuvligt hos er nu!

  Kram

  SvaraRadera
 7. Semelkladdkaka har jag tänkt baka. Det låter så gott. Kram.

  SvaraRadera
 8. Dom där mimosorna som blommar överallt här har jag hört att dom inte egentligen är mimosor, utan nåt annat. Gula lavendlar såvitt jag minns :-D

  Men fina är dom!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har så rätt det är en acacia 👍

   Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.