2019-02-05

Kanske redan har nämnt detta


Om dessa goda ärtskidor som vi köper på marknaden just nu i början av året. Dom ser precis ut som sockerärtor men jag vet inte om dom heter så här. I Sverige skördar vi våra bönor och ärtor på sommaren. Men denna finns inte att få tag i mitt på sommaren här. Jag har iallafall inte hittat den då. 

Men jag ska ge er ett tips på vad man kan göra med dessa supergoda ärtskidor. Jag (snoppar och ansar) skär bort kanten på den sidan som ärtskidan har suttit på stjälken. Blandar runt dom med olja på en ugnsfast plåt och strör över flingsalt.

Sedan åker plåten in i ugnen på 220 grader i ca.15-20 minuter tills man ser att dom börjar få färg och kanske börjar att spricka lite.

Man äter sedan ärtskidorna genom att dra ärtskidan genom munnen så att ärtorna kommer ut. jag äter inte själva skidan utan bara ärtorna inuti. 

Man kan bara äta dom som snacks eller ha dom som tillbehör till middagen om man vill.

Visst ser dom väl ut som sockerärtor.

 På den här sidan snoppar och ansar jag dom.

 Rör runt dom i olja och strör flingsalt på dom.

 Nu är det bara att sätta igång och äta.

8 kommentarer:

 1. Jag tycker också att det ser ut som sockerärtor. Som vanligt ett gott recept. Tackar för det. =) Kram Carina

  SvaraRadera
 2. Jag tycker de ser ut som en blandning mellan sockerärtor och haricots verts. Hur som helst så ser de verkligen supergoda ut efter tillagningen!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Påminner om det som vi kallar släpärter här i Finland, får köpa på torget juli-augusti, kokar och doppar i smält smör när man äter, släpar mellan tänderna, kan ha släpärtsskiva i stället för kräftskiva. Hälsningar Ulla

  SvaraRadera
 4. Det såg inte illa ut det där . ��

  SvaraRadera
 5. Så gott! Tack för tipset :-)

  SvaraRadera
 6. Nyttigare godis helt enkelt :)
  Kram

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.