2019-02-07

Tur att dom finns


Vi var på hundstallet för första gången igår som ligger i Torrevieja. Det bedrivs i ideell regi och är beundrans värt jobb dom gör. Skulle dom ta emot bidrag från kommunen skulle dom vara tvungna att rensa upp i hela Torrevieja stad. Så många platser har dom inte och skulle då vara tvungna att avliva hundar för att få plats för nya. Nu tar dom hand om och räddar i den mån dom har plats för de hundar som folk ringer in om att dom sett eller personalen räddar och hämtar in.

Dom hoppas på att någon snäll hundmänniska ska adoptera dom så dom får det bra resten av sitt hundliv. Om man gör detta så är hunden veterinärbesiktigad och chippad. Den som adopterar ger en summa vad dom anser att hunden är värd det finns inga bestämda summor på vad en hund kostar. Hundstallet finansierar sina kostnader för hundmat, mediciner och personal genom donationer från allmänheten.

Man kan också bara komma dit och hjälpa till att gå ut med hundarna så dom blir motionerade. Igår när vi var där var det många som var ute på promenader med frivilliga människor som vill hjälpa till.

Det var övervägande kamphundar som fanns där just nu tyckte jag när man kollade runt. Men det är tur att hundstallet finns för dessa jyckar. Som någon annan bara övergett eller plågat tidigare.En liten parentes i detta inlägg är att dom tar även emot katter, kaniner, marsvin, ja förmodligen nästan alla djur i mån om plats verkade det som.


9 kommentarer:

 1. Visst är det tur att det finns ställen som hundstallet.
  Vi gick in till katterna och klappade dem när vi var där.
  Och som vanligt vill man ta hem allihop :)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vilket fantastiskt och behjärtansvärt arbete de gör. Tyvärr är det vanligt att just så kallade kamphudar far illa, överges eller säljs lite hur som helst. Fel hundägare väljer fel ras och vissa borde inte ens få lov att äga hundar.

  Kram och ha en bra dag!

  SvaraRadera
 3. Bra att dom finns, vi har ett hundstall där vi bor kram

  SvaraRadera
 4. Bra att det finns människor som engagerar sig i alla stackars djur. Kram Carina

  SvaraRadera
 5. Visst är det ett fantastiskt arbete dom utför! Vi har varit där en gång, men det kommer säkerligen att bli fler :-)

  SvaraRadera
 6. Jaa Du lilla Tommy, med dina kattor och hundar. HOPPAS dU KLARAR ATT TRÄFFA DESSA KRAKAR. nI HAR JU VERKLIGEN HAFT FINA DJUR IBER OMGIVNING. jA -HA DÅ FÅR VI SE OM DET BLIVER KATT ELLER HUND DÅ ?
  sKALL DEN KÄRINGEN LÄGGA SIG I ?? nEJ DET SKULLE ALDRIG FALLA SIG IN, dET ANHÅR JU INTE MIG, HIR nI GÖE. hAR DU CAJSA GJORT bRYLEÅUDDING, JAG HAR ALDRIG PROVAT ATT GÖEA DET. tÄNKER PÅ kOCKTÄVLINGEN I GÅR.
  dET ÄR JU LÅNGT KVAR, SOM VÄL ÄR.

  SvaraRadera
 7. Det är verkligen ett fantastiskt jobb de gör! Vi har varit där flera gånger, men jag litar inte riktigt på hundarna....tyvärr :(
  Kram

  SvaraRadera
 8. NU SER KÄRINGEN SÄMRE OCH SÄMRE, VI FÅR SE HUR ALLT AVLÖPER, DET VAR JU 90 DAGARA VÄNTETID PÅ öGOBKLINIKEN. jaa den som lever får se, Se det bkanske man aldrig får. TILLÄR MOG SKRATTA, HI.HI.HO

  SvaraRadera
 9. Vilket underbart arbete de gör. Kram.

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.