2019-02-27

Glutenfria Havrekex


Gjorde glutenfria havrekex när barnbarnen var här. De blev inte som hårda kex utan något mellanting mjukhårda om det finns något som heter så.


Havrekex

150 g. smör
6 dl. havregryn
3 dl. mjölk
2 dl. rismjöl
2 msk. chiafrön
1 tsk. salt
4 tsk. bakpulver

smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Häll smör/mjölkblandningen över havregrynen och rör om till en jämn smet. Låt det stå en stund och ha sedan i resten av ingredienserna.

Forma runda tunna kex och nagga dom med en gaffel innan plåten åker in på ca. 200 grader i 10-12 minuter tills kexen börjat fått lite färg.



Marmelad och ost är gott på dem.

5 kommentarer:

  1. det är klart man kommenterar hos Dog eller Er skall jag väl säga. Positiva och glada m¨niskr är ju att sätta värde på. Stor kram och tusen tack för min nya fia framsida.

    SvaraRadera
  2. Såg goda ut, men bakning undviker jag för husfridens skull :-)

    SvaraRadera
  3. Du är så duktig på att baka och laga mat. Tyvärr är jag inte ens hälften så duktig. =) Kram Carina

    SvaraRadera
  4. Mums, så goda de låter. Detta recept ska jag försöka komma ihåg att baka. Kram.

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.