Gjorde glutenfria havrekex när barnbarnen var här. De blev inte som hårda kex utan något mellanting mjukhårda om det finns något som heter så.
Havrekex
150 g. smör
6 dl. havregryn
3 dl. mjölk
2 dl. rismjöl
2 msk. chiafrön
1 tsk. salt
4 tsk. bakpulver
smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Häll smör/mjölkblandningen över havregrynen och rör om till en jämn smet. Låt det stå en stund och ha sedan i resten av ingredienserna.
Forma runda tunna kex och nagga dom med en gaffel innan plåten åker in på ca. 200 grader i 10-12 minuter tills kexen börjat fått lite färg.
Marmelad och ost är gott på dem.
det är klart man kommenterar hos Dog eller Er skall jag väl säga. Positiva och glada m¨niskr är ju att sätta värde på. Stor kram och tusen tack för min nya fia framsida.
SvaraRaderaSåg goda ut, men bakning undviker jag för husfridens skull :-)
SvaraRaderaDu är så duktig på att baka och laga mat. Tyvärr är jag inte ens hälften så duktig. =) Kram Carina
SvaraRaderaMums såg goda ut kram
SvaraRaderaMums, så goda de låter. Detta recept ska jag försöka komma ihåg att baka. Kram.
SvaraRadera