2022-05-14

Fredag den 13:de

 

Vi hade tänkt att ta bilen ner till havet och sedan ta svängen förbi Mercadona på hemväg och köpa langostinos och grilla dem hemma på grillen.

Vi tog med oss de två stora plasthinkarna med kaktusbladen i som gubben hade skurit bort. För att kasta på komposthögen ute på gatan. Så slapp vi bära dessa hinkar ut till gatan.

Men när vi hade lastat in allt i bilen och gubben vred om startnyckeln i bilen. Så lät det inte så värst mycket om den. Det verkade som batteriet var slut i bilen. Så det var bara till att kliva ut och fundera på hur vi skulle göra nu.

Gubben har ett nytt batteri som han hade fått av en granne. Men hålla på att meka bil kändes inte sådär inbjudande precis. Så vi bestämde oss för att ta våra cyklar istället.

Ut med cyklarna ur förrådet och sedan gav vi oss iväg mot havet. När vi kommit en liten bit kände jag att det inte var så himla mycket luft i bakdäcket. Gubben gick in och frågade på ett ställe där man kan hyra olika hjälpmedel om de hade en pump vi kunde få låna. Men det hade de inte. Undra hur de gör med deras moppar, cyklar när det blir dåligt med luft i däcken 🤔. Så vi fortsatte den sista biten ner till havet lite försiktigt.

Det blev ett bra tag som vi satt där nere vid havet innan vi vände hemåt. Först ett stopp vid Mercadona för att handla det vi skulle och sedan hem. 

När vi kom upp till Mercadona kunde eller ville jag inte cykla mer för nu var det inte mycket luft kvar i bakdäcket. Så gubben fick ta påsen med varorna och åka före hem och jag tog och knallade hem med cykeln.

Sedan blev det en repris på gårdagen som var lika med takterrasshäng tills det blev kväller. Både jag och gubben hann med en powernap där i solskenet med efter maten.

Den här duvan spatserade stolt fram och tillbaka vid strandbaren där vi satt, i väntan på att få smaka något av någon.

8 kommentarer:

 1. Vad fick duvan smaka av dig? 😀

  SvaraRadera
 2. Rackarns otursdag med ingen ström i batteriet och dåligt med luft. Fast det slutade ju bra ändå. Kram Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Märkligt att allt blir på en och samma dag. Kan det bero på fredagen den 13:de 😲
   Kram

   Radera
 3. Ni hade rätt otur med era fordon igår alltså... Både med fyrhjuliga och tvåhjuliga. Men men, det var ju ett sånt datum... ;-)

  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var väl det som strulade till det 😉.
   Detsamma till dig

   Radera
 4. Men sån otur men det låter som det löste sig rätt så bra ändå.

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.