2022-05-24

Ny vecka

 

Vaknade 06.30 av att grannen stack iväg på sin motorcykel, vi sover med vidöppet fönster nu. Så då hoppade jag upp ur sängen och drog på mig träningskläderna, startade en maskin tvätt, drack lite vatten och tog ett tuggummi och stack iväg på min morgonrunda. Det var redan +22 grader ute fast inte solen kommit upp på himlen. Det fläktade lite lagom skönt med, så allt var toppen.

När jag kom hem igen plockade jag ur maskinen och sedan fixade jag frukost till mig och gubben. Det blev en leverpastejmacka med den snabbsaltade gurkan på (helt perfekt blev gurkan) och en tallrik yoghurt med några jordgubbar i.

När vi hade duschat åkte vi ner till posten och lämnade in kuverten med sommarpresenterna i. Igår var det som det alltid var innan Covidtiden på posten. Det vill säga mañana, mañana. De pratade med kunderna (de som de känner) hur länge som helst. Det spelar ingen roll att kön växer och börjar slingrar sig utanför posten. Det får helt enkelt ta den tid det tar, om man nu ska göra ett ärende där. Så man kan väl säga, att det har gått tillbaka till det normala igen på Posten.

Hemma igen blev det trädgårdsskötsel, tvätt av altanfönstren och lite solande innan jag började att laga mat.


Gillar den här grinden som finns vid ett av husen nere i Punta Prima. Nu blev den ännu finare när solen sakta steg upp på himlen med.


En skön och bra blandning på morgonrunda.



Gjorde broccolibollar till fisken. Man kan även ha dessa bollar som bara tilltugg om man vill.
Jag hade kokt potatis ca.500 g., Kokt broccoli ca. 450-500 g., 2 dl. riven parmesanost, 1 st. ägg, salt. Kör allt i en mixer och ha sedan i havregryn och ströbröd så smeten blir fast.
Rulla bollar och fritera dem i olja i stekpannan.

12 kommentarer:

 1. Jag bara hatar (nåja, hatar är kanske att ta i, men jag ogillar skarpt) när folk är söliga i kassorna. Det ska pratas, plockas ned långsamt i påsar/dramater, pillas med småmynt vid betalningen... Fastän jag inte har ett dugg bråttom så blir jag väldigt stressad av det och det kommer nog aldrig att gå över. Den spanska mañana-kulturen passar nog inte riktigt mig :-D

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försöker att inte stressa upp mig när jag hamnar i sådana här situationer. Men lite kryp i kroppen det får jag allt.
   Ha en bra dag du med

   Radera
 2. Håller med Ama där, den spanska mañana-kulturen är inte lätt att ta till sig :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kommer nog aldrig att lära sig detta sättet som de har här.
   Kram

   Radera
 3. Helt rätt att ge sig ut i arla morgonstund!! Perfekt tid på dagen för en runda. OCH din MAT, dina broccolibullar. SÅÅÅÅÅ GOTT!!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är den bästa tiden. Broccolibollarna var jättegoda.
   Kram

   Radera
 4. Det är ju ett sundhetstecken att folk pratar med varandra igen men jag förstår att det tar längre tid.
  Bollarna lät jättegoda och jag kan tänka att de passar som tillbehör till många rätter.

  Kram och god kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo visst är det det men inte när man står i en kö och väntar på sin tur.
   Ja de passar till mycket.
   Kram

   Radera
 5. Perfekt start på dagen ju! Jag hade inte haft tålamod till det postbesöket.Tänker dock att det är bra att saker och ting börjar återgå mer och mer till det normala.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite kryp i kroppen får man allt. Men jag vill ju få mina brev postade.

   Radera
 6. Önskar att jag också var morgonpigg! Låter så skönt! Fast jag går ju upp 6.15 varje imorgon så när helgen kommer vägrar jag gå upp! Men din morgon låter underbar! Kan sakna posten med de långa köerna. Känns som det var länge sedan postkassörskan försvann.

  KRAM Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Morgonpigg har jag nog nästan alltid varit.
   Ja det är länge sedan posten försvann i Sverige.
   Kram

   Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.