2022-05-10

Hängde med

 

Jag hängde med gubben på en liten runda igår för att slippa vara hemma och ha det tråkigt själv.

Han skulle åka och kolla till hos några vänner, köpa ost och lämna tillbaka den där mätningsapparaten som vi hämtade i fredags på sjukhuset.

Han började med ostköpet på Jumerca. För charken stänger tidigare än vad affären gör. Lite märkligt men så är det. När osten var köpt så åkte vi förbi hemma hos oss igen. Så jag kunde springa in med den, så den inte pajade i värmen i bilen.

Sedan begav vi oss neråt på gatan och kollade om allt stod rätt till hos våra vänner, och det gjorde det.

Efter det styrde vi pärlan mot Torrevieja till nästa vän för att kolla till det. Där blev det tvärstopp. Vi kom inte in med nyckeln. Nyckeln gick inte ens in i låset som den skulle. Så gubben gick och hämta smörjmedel som han hade i bilen.

Men det funkade inte i alla fall. Så det var bara att ringa och tala om för vår vän att vi kommer inte in hos dig. Under samtalet får gubben veta att det är fel nyckel vi försöker komma in med. Jodå, gubben hade visst testat alla i nyckelknippan ett par gånger innan han ringde. Men nu så var det bara som någon sagt, "Sesam öppna dig" så öppnade dörren sig när rätt nyckel satt i dörren.

När det var färdigvattnat på stället åkte vi bort till sjukhuset och gubben gick in och lämnade tillbaka maskinen. Sedan var det raka vägen hem igen för att laga middag.


Jag satt kvar i bilen när gubben gick in och handlade.


Lyssnade till dragspelaren som trycker fram några toner om någon ger honom en slant.


Såg bra ut hos vännerna.


Den här poolen har man badat många gånger i när man hyrde här i Playa Flamenca. Nu var det reparationer på gång i den.


Sedan blev det låsproblem ett tag.


Men som löste sig när man tog rätt nyckel.


Här väntade jag också i bilen medans gubben gick in och lämnade tillbaka maskinen.Sallad och tjocka revbensspjäll till middagen.

16 kommentarer:

 1. Skönt att det löste sig med nyckeln! Visst är det märkligt att saker och ting inte fungerar först men så fort man ber om hjälp så löser det sig direkt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är märkligt och näst intill lite pinsamt samtidigt 🙈.

   Radera
 2. Ibland måste man bara se någonting annat än ens egen trädgård, även om det är från bilen. Kram

  SvaraRadera
 3. Mysigt att komma ut lite och vilken tur att ni kom in hos er vän tillslut 😊

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var skönt att komma ut en sväng. Och tur att vi kom in till slut 🙈.

   Radera
 4. Fattar att det blev lite jobbigt där med nyckeln, phew! Varför bråkar nycklar hos andra så ofta? Fattar det inte. det har hänt mig också HAHA. Din middag ser så himla GOD ut!!
  Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det märkligt med nycklar som inte är ens egna 🙄. Fick alla möjliga konstiga tankar i huvudet (som tex. husockupanter) innan vi kom in.
   Kram

   Radera
 5. Så bra att ni kan hjälpas åt och titta till varandras bostäder för lite tillsyn är verkligen inte fel alls. Jobbigt med nycklarna men skönt att det löste sig till slut. Gott att äta som vanligt ser jag.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart man hjälper till när man kan och det kändes toppen när dörren gick upp.
   Kram

   Radera
 6. Vad skönt att det löste sig med nycklarna! Här kan man ju bli lite orolig att det handlar om ockupanter som belägrat stället... Att använda rätt nyckel var ju en ganska enkel lösning trots allt :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var min första tanke eftersom dörrmattan utanför dörren låg lite konstigt också.
   Så det var skönt när den rätta nyckeln fungerade.

   Radera
 7. Åh vilken god sallad! Köttet får det att vattnas i munnen... mums! Väldigt irriterande när nycklar inte passar/funkar... vilken tur att rätt nyckel kom fram! KRAMAR Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den blev god och couscous är alltid en bra utfyllnad. Rätt nyckel satt i samma knippa 😲🙈.
   Kram

   Radera
 8. När du säger det så vill jag minnas att charkdisken stängt tidigare än resten av butiken även i någon butik här, för länge länge sen... Konstigt egentligen...
  Hoppas "gubben" blir bättre i sina knän, som jag läste om. Min svärmor fick två nya knän (samtidigt) och jag minns inte exakt vilket år det var, men tror 2005-2007...? Det är ju 15-17 år sedan och hon är 78 nu, så inte kan han väl vara "för ung" i "svenska mått mätt" i alla fall ;) Hon blev mycket bättre efter det, så jag hoppas din gubbe får sin operation!
  Hoppas du mår bättre från hostan nu! Jag tror jag klarade mig undan mannens baciller här ;)
  Kram och ha en fin lill-lördag!
  /Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får se hur det blir med operation för honom. Nu måste han göra gymnastiken och få kortisonsprutor först i knäna. Nej, någon direkt ungdom är han inte längre.
   Vilken tur du har om du klarat dig.
   Jag är feberfri och hostan börjar att avta också. Så jag fick väl en lightversion av gubbens bacill här.
   Detsamma till dig.
   Kram

   Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.