2022-11-15

En ny vecka

 

Har inte gjort några promenader på en hel vecka nu när jag har varit sjuk. Så igår kändes det underbart att få snöra på sig gympaskorna och ta en promenad innan frukost. Springa känner jag att det är inte okej ännu för kroppen. För både jag och gubben känner oss inte riktigt "top notch" efter våra förkylningar. Det var likadant när vi blev sjuka i april. Det var som om det hängde sig kvar länge i kroppen innan man var fit for fight igen.

Vi åkte och handlade igår också. För nu var alla basvaror slut i kylen och dags att fylla på nytt igen. Men upptäckte när jag kom hem att jag glömt en del grejer som skulle handlas. Så det blir att svänga förbi Mercadona en gång till. Kanske ska börja med en komihåglapp igen 🤔 när vi ska handla.

Efter handlingen tog vi en fika hoa Ulrika och Mats innan vi åkte hem och tog tag i middagen. 

På kvällen vid tv:n blev det ett provsmak på min hemmagjorda glögg och några pepparkakor till den. Den var drickbar och lite stark eftersmak på den.

Men jag fick se när jag var på Skandinaviska och handlade smörgåsgurka, att de hade både Blossas starkvinsglögg och årgångsglöggen på hyllan. Jag har bara sett Blossas vinglögg där tidigare. Så man kan ju sluta att experimentera julglögg själv nu mera, om man vill såklart 🙄.


Jag är så tacksam att jag kan säga godmorgon till detta när jag vill.


Ser ni kvinnan där på stenen. Hon satt i yogaposition för att omfamna dagen och solen när den steg upp.


Sugen på pannbiff så det fick det bli till middag.


Min hemmagjorda enkla glögg bestod av. Glöggkryddor som legat täckta i vodka i 4-5 dagar. Blandade dem med en flaska rödvin, ca. 1 dl. svartavinbärssaft (BOB) och ca. 2 dl. socker. Lät allt dra ett tag och rörde runt så att sockret löste sig. Sedan var det bara att värma den.


Årets första glögg.-Jodå, min egna trädgårdsmästare hade så rätt. -Vad, va det jag sa, sade han i söndags då julstjärnan såg ut att skrika ut. -JAG VILL HA JORD. -Ja, så, så fick det bli. Den har fått jord och börjar att se gladare ut igen. Så julstjärna i vas, är det samma som "kill me".

6 kommentarer:

 1. Är man van vid att vara ute och röra sig så saknar man det verkligen när man inte kommer ut. Nu fick du dessutom njuta av en fantastisk soluppgång.
  Då är det experimentet avklarat och bara att konstatera att din gubbe hade rätt. Jag som saknar gröna fingrar helt anade faktiskt det samma... Hoppas den hämtar sig fint nu!

  Kram och god tisdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det, det nästan kryper i benen på en.
   Jepp, det är det. Men det var bra fint när man såg rötterna i vattnet 🙄.
   Härlig tisdag till dig med.
   Kram

   Radera
 2. KLOKT att ta det lugnt efter förkylningen. Men jag vet hur det känns, ,man liksom bara VILL ut. Glögg ja, jag brukar göra min egen också. Ibland tycker jag att jag lyckas, ibland inte. Det blir ofta för kryddigt, men inte på ett bra sätt. För mkt nejlikor tex ... Måste göra egen vit glögg när jag ska ha glöggmartinis, Det finns en röd med alkohol att köpa här numera. Den slår inte Blossas alls, men är OK. Lyckost er som fått dit Blossas!!!! Kvinnan vid havet på stenen i soluppgången, HELT underbart. Bästa tänkbara. Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är bättre att skynda långsamt än att bli sjuk igen.
   Blev lite chockad själv faktiskt när jag fick se dessa Blossa glöggar i Skandinaviska butiken igår.
   Jag själv har bett att dottern skulle köpa årgångsglöggen till mig. Så vi kan ta med dem hem efter vi varit i Sverige i jul. Hade jag inte behövt om jag vetat detta.
   Kram

   Radera
 3. Ljuvlig soluppgång... kan känna värmen från solen också. Skönt att du är på G igen! Men du ser, nu kan du köpa glögg i Spanien. Tom årets Blossa, lycka =) men jag tror att eran glögg är lika god! KRAM Anna Channal

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att kunna göra sina morgonpromenader igen.
   Ja, nu slipper jag be barnen köpa årets Blossa nästa år. Eller så gör jag det ändå för att vara säker på att man får en flaska. Skandinaviska butiken är lite som först till kvarn med en del grejer. Inget jättelager för vissa saker.
   Glöggen blev toppen faktiskt i år 🙄 utan att skryta 🙈.
   Kram

   Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.