2022-11-19

Så blev det fredag

 

Jag låg i sängen och väntade på att det skulle bli lite ljusare ute så jag kunde ta min morgonrunda. Då började mobilen plinga och det var på Whatsapp. Det var barn och barnbarn som sade godmorgon och att det var härligt att det äntligen var fredag. En annan som inte jobbar längre tycker veckorna bara säger swish, så är det fredag igen. Men det var en bra start på fredagsmorgonen.

När jag hade gått min morgonrunda och ätit min frukost och duschat. Tog vi pärlan bort till vårdcentralen för omläggning av gubbens tumme. Skriver det här nu. -Ja, det kommer en bild på den lite längre ned. Men vi fick lära oss något nytt igår när de lade om den.

När vi kom hem satte jag mig och pysslade på altanen. Vädret var inte direkt något takterrassväder igår. För det regnade till och från och då är det skönare att sitta inne och pyssla.

Vi tog vår fredagsdrink där också och passade på att spela lite kort när vi gjorde det. Sedan var det dags att köra igång med middagen. Jag hade fått för mig att göra egna tortellinis till middag, och det tar sin lilla tid.

Kvällen blev vid tv:n och vi såg faktiskt på Idol istället för På Spåret som började igår. Men vi såg På Spåret nu i morse istället när vi åt våran frukost.


Axel och Ellen skickade en bild då de åt frukost innan de skulle iväg till skolan och förskolan.


Sonen var redan på jobbet för han börjar kl.07.00.


Vädret övergick till regn när jag var tillbaka hemma igen.


Gjorde en pastadeg som fick vila i kylskåpet.


Så har vi gubbens tumme igen då.

Det vi fick veta igår var om silverförband. De lägger i ett litet förband i hålet när tummen är rengjord och innan den plåstras om. Det är ett silverförband talade sköterskan om. Så vi googlade när vi kom hem. (Silver har under lång tid använts inom sjukvården för behandling av olika infektioner. Idag används förband och krämer som innehåller silver främst vid behandling av kroniska sår och brännskador. Silverförband innehåller silver (vanligtvis i form av salt eller nanopartiklar) som frisätts som positivt laddade joner vid kontakt med vätska. Syftet är att silvret ska minska bakteriehalten i såret och därmed underlätta läkningsprocessen. Användning av silverförband har ifrågasatts eftersom silver är en tungmetall med giftiga egenskaper, som kan medföra risker för människors hälsa, samt för djur och natur. En annan risk som har diskuterats är att bakterier kan utveckla resistens mot silver och att denna resistens kan vara kopplad till resistens mot antibiotika. Den målgrupp för behandling med silverförband som har studerats i denna utvärdering är patienter med kroniska sår.)


Jag hittade en pocket som jag läst och rev ut sidorna i den till mitt pyssel.


Fredagsdrinken blev en Amaretto Sour. Verkligen en god drink. Amaretto, sockerlag, äggvita och citronjuice. Shake, shake och sedan bara att hälla upp den.


Kanske inte den vackraste uppläggningen. Men tortellinisarna blev goda. De fylldes med spenat, skogschampinjoner, lök och vitlök som fått fräsa i stekpannan. Gjorde en trattkantarellsås som jag hällde över dem. Toppade med riven ost.10 kommentarer:

 1. Det tar lite tid med den där tummen men det ser ut att bli bättre och bättre trots allt. Trevlig helg! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det gör det. Men det går åt rätt håll.
   Ha en fin helg du med.
   Kram

   Radera
 2. Tummen tar tid på sig men skönt att det går på rätt håll. Men tänk så många intressanta metoder det finns inom sjukvården numera.
  Middagen såg supergod ut tyckte jag!

  Kram och god lördag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det gör det verkligen. Och det var aldrig något som jag hört om tidigare.
   Den blev bra , men lite pill innan det blev klart.
   Fin lördag till dig med.
   Kram

   Radera
 3. Härligt med familjehälsningar.
  God mat och dryck, som alltid. Tycker det är så kul att se.
  Oj, oj, vilken tumme.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är härligt med familjehälsningar.
   Tack, de blev bra och goda tortellinisarna.
   Den är inte vacker men kommer att bli bra.
   Ha en fin söndag.

   Radera
 4. Bra jobbat med tortellinis verkligen. Den där tummen ser ju inte så härlig ut dock. Men tur att det går åt rätt håll. Kraaam Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland är det kul att göra allt från grunden.
   Nej, det är ingen vacker tumme, men det går åt rätt håll.
   Kram

   Radera
 5. Mysigt med en morgonhälsning från barnbarnen! Ser ut som det alltid kommer vara ett hål i tummen. Borde bara sys ihop! Alltid så festligt och gott hos dig!

  KRAM Anna Channal

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är mysigt och det värmer.
   Nej, det får vi hoppas att det inte kommer att vara 🙈.
   Tack.
   Ha en fin söndag.
   Kram

   Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.