Vi var bjudna till Anngerd och Stefan på adventsmingel igår. Jag gjorde godisbollar som hängdes i en tyllpåse runt en vinflaska som vi hade med oss, istället för en blomma.
Det var en strålande dag och vi började med att sitta ute i trädgården. Men när solen dalar och försvinner så dalar termometern med. Så vi gick in när mörkret kom.
Det var en trevlig kväll med en massa godsaker som det bjöds på. Men när klockan började närma sig 22.00 var det dags att säga tack och hej.
En burk kondenserad mjölk. 25 gram smör och en 1/2 dl. kakao. Lägg allt i en kastrull och ha plattan på medelvärme. Rör i kastrullen hela tiden så det inte bränns vid. Efter ca. 10 minuter har smeten tjocknat. Låt den svalna och rulla sedan bollar av den.
Rulla bollarna sedan i valfri strössel. Mina rullades i en blandning av kokos, hackade jordnötter och kakströssel i form av stjärnor.
En god paj och Cava bjöds vi på när vi kom.
När mörkret kom gick vi in och satte oss.
Vi åt tacopaj med en massa tillbehör. Och efter maten blev det kaffe och saffranskaka, som jag glömde fota.
Skulle inte heller badat i 16-gradigt vatten :)
SvaraRaderaKram
Kanske när solen var framme 🙄😁.
RaderaKram
Vilken bra och trevlig kväll på alla vis och så mycket gott ni kunde njuta av.
SvaraRaderaKram och god 1:a advent!
Ja, det var en trevlig dag med våra vänner.
RaderaFin 1:a advent till dig med.
Kram
Vilken trevlig kväll det verkade vara. Godisbollarna lät riktigt goda, dom var säkert väldigt uppskattade.
SvaraRaderaJa, vi hade mycket trevligt och vi får hoppas att de gillade dem.
RaderaVilken trevlig kväll ni fick! Dina godisbollar ser goda ut. Kondenserad mjölk använder chilenarna ofta i sina bakverk. Tycker det är för sött.
SvaraRaderaFin advent till dig! KRAM Anna Channal
Ja, det var en trevlig kväll.
RaderaEn liten godisboll till ett glas vin är perfekt.
Detsamma till dig.
Kram