2022-11-13

Nu är det gjort

 

-Jo, jag pratar om altanfönstren. De är tvättade nu. Så himla skönt att ha det gjort. Det här är väl de närmaste som jag kan kalla min stora julstädning. Dammsuga, tvättagolv och damma det är ju något man gör varje vecka ändå. När altanfönstren var gjorda rev jag av de andra tre på ett nafs.

Har aldrig gillat att tvätta fönster, för man blir aldrig riktigt nöjd tycker jag. Man gnor, putsar, begrundar och gnor och putsar lite till. Men ett rent fönster är bra mycket vackrare än ett skitigt, det håller jag med om.

Det var tvättdag igår med, och den torkade fint i vinden på takterrassen. 

Det blev pasta till middag, snabbt och enkelt som alltid. Sedan spelade vi spel på altanen till det var dags att bänka sig framför tv:n och se på "Så mycket bättre". Det blev några toppenlåtar igår med som jag laddade ner till min spellista på Spotify.


Krångliga skjutdörrar som har ett järnstaket framför sig. Inte lätt att komma intill i alla vinklar. Men nu är de tvättade.


Bacon, skogschampinjoner, sparris och vitlök blev det på topp.


Innan solen försvann var jag uppe och plockade ner tvätten. Så tacksam och glad för våran takterrass som vi har. Vårt andra vardagsrum.Sedan kom ljusslingorna som gubben beställde åt mig. Så nöjd och glad för dem.

8 kommentarer:

 1. Putsa fönster är verkligen inte roligt. Men det blir fint och fint är roligt. Ljusslingor är ganska så kul det med. Kraaam Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ljusslingor är definitivt mycket roligare än tvättade fönster. Även om rent och fint är kul 😉😁.
   Kram

   Radera
 2. Så skönt att ha fönsterna putsade för det måste ju göras inför jul. Ärligt talat så ser våra gräsliga ut så det står på min lista...
  Grattis till att ljusslingorna är i hamn nu :D

  Kram och god söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu är det gjort, så nu är det bara lite julpyssel som ska ställas fram sedan är jag nöjd.
   Det gick snabbt med ljusslingorna, bara att fixa där de ska vara.
   Fortsatt fin söndag till dig med.
   Kram

   Radera
 3. Jättefint på eran terass! Grattis till att du fått ljusslingorna! Längtar efter att pynta till advent och slå in julklappar.

  KRAM Anna Channal

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack 😊 och tack.
   Har inte fått julklappslista från alla barnbarnen ännu. Men är det tunga saker så får det köpas i Sverige. För vi vill inte få övervikt på väskan som vi checkar in till jul när vi åker till Sverige. Den brukar vara fylld med mjuka paket och det väger det med.
   Kram

   Radera
 4. Ja en rejäl fönsterputs skulle behövas här också! Inget jag ser fram emot...men fint när det blir gjort :)
  Söndag igen och snart stundar en ny vecka, tjoho!
  Kram från ett grått Öland & Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr så måste man göra detta tråkgöra ibland.
   Veckorna går för snabbt helt enkelt.
   Kram

   Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.