2022-11-12

Fredagen rätt och slätt

 

Idag kommer jag att få min ljusslinga eller rättare sagt mina ljusslingor från Amazon. Gubben beställde åt mig igår morse, så snabbt går det när man beställer därifrån.

Vad gjorde vi igår då? 

Vi vaknade till regn och åska, så det blev en lugn start på dagen. Vi skulle handla men när inte basvarorna är slut i kylen, så hoppade vi det till nästa vecka istället.

Men när regnet upphörde och solen försökte titta fram bakom molnen, tog jag på mig skorna och gick ut. Jag gick ner till Mercadona för att handla räkor. För vi hade tänkt göra räkmackor till middag. Klart man kan ha räkmacka till middag, eller?

När jag var tillbaka skalade jag dem och lade i en saltlag så de fick gotta till sig lite. Jag och gubben gick upp till Waldemars och tog oss en öl i solen och satt och tittade lite på folk som gick förbi innan vi gick hemåt igen.

Jag fixade till en fredagsdrink när vi kom hem som vi tog på takterrassen. Men nu hade molnen hopat sig ordentligt framför solen så det var inget vidare att sitta kvar där uppe på terrassen. Så vi gick ner på altanen istället.

Där satt vi sedan till det var dags att se på dumburken innan vi hoppade i säng.


Det här gillar inte julstjärnan sa min egna trädgårdsmästare. Men för 3,90€ kan det vara värt att ha den så om den bara står ett par dagar. Jag tog bort all jord och satte bara roten i vatten. 


Gubben föll för den coola flaskan. Innehållet i den är fruktlikör på vilda bär. Blev en skvätt av den och lite läsk i glaset som fredagsdrink. Det såg ut som vi druckit läsken Vira Blåtira när drinken var uppdrucken. Kommer ni ihåg den? Barnen blev kanonblåa om tungan när de drack den.Hemmagjorda räkmackor, så gott.

14 kommentarer:

 1. Inget regn idag hoppas jag. Kram

  SvaraRadera
 2. Den räkmackan är ju en hel middag!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Så skönt att det löste sig med ljusslingorna men Amazon har i princip allt och levererar dessutom oftast väldigt snabbt.
  En god räkmacka är alltid rätt :D

  Önskar en fin lördag nu!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var skönt och håller med dig. De har i princip allting.
   Ja, det är den.
   Fin lördag till dig med.
   Kram

   Radera
 4. Vira blåtira minns jag Passar bra till groggvirke! Drinken ser läskigt god ut. Julstjärnorna brukar man få slå ihjäl! De klarar sig alltid. Vacker! Och räkmackan ser riktigt smarrig ut. KRAM Anna Channal

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har aldrig druckit någon grogg med den läsken, vad jag vet 🤔.
   Ja vi får hoppas den står ett längre tag i bara vatten.
   Räkmacka är bra gott, jag håller med.
   Kram

   Radera
 5. Räkmacka, räkmacka !!! Ja vi njöt av samma, så mumsigt. Jag gillar att läsa dina inlägg. Så långt borta, och så trevliga innehållsrika dagar du har där. WOW för den vackra julstjärnan. Ha det gott. Kram Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, så roligt att du gillar mina dagboksanteckningar 😉😀.
   Vi får hoppas att den står ett tag nu på altanen.
   Ha det bra du med.
   Kram

   Radera
 6. Julstjärna i vas blev jag sugen på. Räkmacka är alltid så gott tycker jag. Kommer bli en inom kort. Kraaam Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blev jag med när jag såg det på flera ställen på nätet och insta.
   Men gubben sa no,no,no den kommer inte att klara sig länge. Vi får se hur länge den står där nu 😉😁.
   Räkmacka är så gott tycker jag med.
   Kram

   Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.