2014-05-26

Pilsnergravad

Det blir inte många timmar som man hamnar framför datorn nu när vädret är så här fint. Jag har inte suttit framför den sedan i fredagskväll.
Men min helg har varit toppenbra med sol, värme, lite jobb i trädgården och middag med familjen.
Igår när det var morsdag var mamma, brorsan och barnen här och åt middag. Vi invigde vår nya grill som är kanonbra när vi är många som ska äta. För den är så stor så man får plats med allt kött på bara den. Förut när vi samlats allihopa har vi alltid haft två grillar igång.
Till förrätt bjöd jag på pilsnergravad biff som gick hem bland dom flesta. Receptet hittar ni här. Men jag hade färskriven pepparot över köttet och struntade i att marinera äpplebitarna och hade vanligt äpplemos den här gången vi bjöd på det.

2014-05-22

Sommar



Gud vad jag njuter nu, för nu har min årstid äntligen infunnit sig. Allt är så grönt och vackert vart man än tittar. Solen lyser och värmen som den ger är helt underbar. Nu har vi visst en sådan tur också att det ska hålla i sig över helgen. Vad tänker ni hitta på i värmen ? Här ska vi inviga vår nyinköpta grill.

2014-05-18

Skön helg

Det har varit en skön helg med huset fullt av nära och kära. Jag startade lördagen med att vara klar vid 07.00 för att gå en Powerwalk med dottern, Axel och lille Orvar. När vi kom hem väckte vi gubben med en god frukost på altanen. Sedan klippte jag gräset som hade vuxit som bara den av allt regn. Vi middagen fick vi besök av en jobbarkompis till gubben. Vi bjöd på lite småplock som paj, bröd och sallad. Till kaffet blev det annanaspaj med vaniljglass. Kameran glömde jag precis bort när dom kom. När det blev sen eftermiddag var huset tomt på ungar, hundar och trevligt besök. Så då kröp vi ner i badtunnan och satt där i ett par timmar och drack lite skumpa. Såg när solen sakta sjönk för dagen. Sedan blev det filmtime på altanen, såg en film på Netflix Frozen Ground med Nicolas Cage. Tyckte den var bra, var visst en sann historia.

Idag har vädret inte varit lika vackert som igår. Så idag blev det lite rens i rabatterna när gubben höll på med veden. Jag fixade till middagen tills hockeyn började som tyvärr sluta med förlust till Sverige.
Den här fina buketten kom gubben hem med i fredags.
 En skön plats i tunnan att njuta av solnedgången.
 Lite svalka i strupen i lördagssolen.
 
 Härlig grönska i trädgården.
 Hockeymatchen som inte blev vinst till Sverige.

2014-05-16

Hockeyfredag

Det blev en hockeyfredag på altanen med hummer och räkor som tilltugg. Jag gjorde egen majonnäs och aioli till det. Förstår inte varför man inte gör det oftare när det är så lätt och enkelt.

Grundrecept
 2 äggulor
1 msk vitvinsvinäger
2,5 dl matolja
salt
peppar

I aiolin har jag 2 st. pressade vitlöksklyftor och i majonnäsen har jag 1 tsk. dijonsenap. Sedan är det bara att droppa oljan sakta och vispa till det blir en bra konstistens.

2014-05-14

Hipp, hipp, hurra

För min lilla mamma idag som fyller 83 år. Jag och gubben åkte dit efter jobbet och bjöds på massor av kakor, bullar och så lite hembakad tårta på det. Magen blev proppfylld av godsakerna och jag blev proppmätt. Vi hade köpt en hängpetunia och doftolja. Hängpetunian hängde gubben upp i taket på balkongen och doftoljan blev placerad i vardagsrummet innan vi åkte hem.

2014-05-13

Enkelt och snabbt

Så fick det bli när vi kom hem från träningen idag med det som skulle ner i magen. Jag hittade lite rester i kylen för lunchen i morgon. Det fick bli en rotfruktsomelett toppad med bresolaskivor. För att stilla hungern efter träningen blev det rostad macka och en smoothies.
Nu ska snart sista perioden börja i hockeymatchen mellan Sverige och Norge. Hoppas den blir lite bättre en de två första. Ser ni på Hockey VM?

2014-05-11

Tyst och stilla

I morse gick man upp som en vanlig vardag. För 05.20 slog lille Axel upp sina blå och ville ha välling. Vi gick upp och fixade i ordning en flaska och sedan satt oss till rätta i sängen igen. Efter ha slurpat i sig den var det fullt ös ett tag. Jag plockade fram plastbyttor och slevar till Axel. Så det blev en riktig livlig orkester i köket. Han spelade och tjoade för mig, medans jag plockade ur diskmaskinen från igår. Sedan käkade Axel gröt och macka och jag lite yoghurt med nötter.
Nu var det dags för sovstund igen. Så på med ytterplaggen och ner med axel i vagnen och ut i det stilla regnet som föll. Vi har även haft lille Orvar hos oss och han förväntade sig en långpromenad nu. Vi hade hunnit halvvägs när regent ökade i styrka, så både jag och Orvar var genomdränkta när vi kom tillbaka hem.
Nu gjorde jag i ordning kaffe och väckte morfar. Sedan var det lek till det var dags för middag för Axel. Efter det gick vi för att vila en stund. Axel somnade nästan på stört och när han slog upp sina blå igen var det mamma och pappa det första han såg. För nu hade dottern och mågen kommit för att hämta hem våra två övernattningsgäster.
Vi bjöd på middag innan dom packade ihop och åkte hem till sitt.
När dom åkte hem var klockan bara 14.30 och det kändes som man hade hunnit med massor sedan i morse. Och ändå har bara lite mer en halva dagen gått.

2014-05-10

Tittut





Nu var man här igen efter nästan en hel veckas uppehåll från bloggen.
Det har inte hänt så mycket under denna vecka, men har inte helt enkelt haft lust att blogga.
Jag och gubben har utökat vår träning med ytterligare en dag. Vi har blivit riktiga träningsnördar, och vi tokgillar detta just nu. Samtidigt som man ser resultat av det vi gör.
Så när man kommit hem från jobb och träning har det inte funnits tid till datorn. Det är ju fortfarande ljust ute och man vill inte missa denna årstid till att sitta inne. Nu har väl inte denna vecka varit förtjusande varm och skön precis. Men har man trädgård finns det alltid något litet att göra.
Idag ska vi snart iväg och lämna in bilen för stortvätt. Under tiden den blir ren och fräsch igen går vi till gymmet. Ja, ni ser vi är där även på helgerna.
På eftermiddagen kommer lille Axel och han ska sova över för första gången hos mormor o morfar.
Ha en bra helg, fast det är grått och trist. För det skulle det väl vara i hela långa landet denna helg.
Bilderna är från vår sista tulpanbukett. Tulpan heter Ad rem och är gubbens favorittulpan. Den är stor och ståtlig och jättevacker intill den tappar sina blad.

2014-05-05

Snabbt och MEGAGOTT

Här kommer ett Mug Cake recept till och den här är så himla god. Jag fick ändra lite i receptet för jag hade inte allt hemma som skulle vara i. Men den blev megagod ändå. I den här muggkakan skulle det vara Nutella, men det hade inte jag. Så jag smälte mörk choklad istället. Istället för vetemjöl tog jag mandelmjöl. Men sedan hade jag resten till receptet. Det räcker till 2st muggar eller små skålar. Vi hade vaniljglass till den. Nästa gång ska det testas med nutellakräm.



4 msk vetemjöl
1/2 dl Nutella
3-4 msk socker
3 msk kakao
1 ägg
3 msk olja
3msk mjölk
1 dl frusna hallon
Blanda mjöl, nutella, socker, kakao, ägg, olja och mjölk. Rör sedan ner hallonen. Häll smeten i två muggar och micra en i taget i 1 till 2 minuter på full effekt. Kakan ska bli gräddad i kanterna och rinnande i mitten, då är den perfekt.





2014-05-04

Söndag


Inte många knop gjorda idag, precis som en söndag ska vara. Gick upp vid 08.00 och käkade frukost och hamnade sedan i soffan framför tv:n och kollade lite missade program på tv-play. När jag sitter där och myser med mitt kaffe får jag helt plötsligt se en äldre herre gå förbi utanför fönstret. Och går man förbi där är man inne på vår tomt. Först blir jag helt paff där jag sitter och håller på att sätta kaffet i halsen. Tänker precis skrika på gubben min att någon går på tomten. Men då passerar en dam fönstret också. Då ser jag vem det är och jag känner även herren som passerade först. Det var min gubbes pappa med fru som kom på besök. Dom har vi inte sett sedan vi åkte hem från Gran Canaria i November. Dom bor där halvårsvis och har nu kommit hem till Sverige igen. Det blev en trevlig spontanfika med mikrade bullar, innan dom åkte hem till sig.
När dom åkte gick vi ut och slog igång badtunnan och sedan klöv vi lite ved. För har man inget att göra kan man alltid klyva lite ved här hos oss ;) Efter ett tag kom grabben och hans flickvän. Grabben skulle fixa lite med bilen. För han hade åkt på en ombesiktning. Så dom stannade på middag innan dom åkte hem.
Nu är snart denna sköna långledighet slut och det är bara att ladda för en ny vecka. Som är en helvecka denna gång, för röda dagar är det slut på ett tag nu framöver.

2014-05-03

Nytt för mig

Igår var en lugn och skön dag med en sol som värme skönt när den tittade fram. Men så fort den försvann bakom molnen blev det kyligt. Men det är bara ta på sig kläder så man inte fryser. Klippte gräset och röjde lite på gården under förmiddagen. På eftermiddagen kom grabben med flickvän och hälsade på. Vi skulle precis sätta oss och äta då, men dom vill inte ha för dom kom från precis från matbordet. Jag hade gjort en ölrumpekyckling eller med ett finare ord Beer Can Chicken
för första gången och den blev kanongod. Jag gjorde min i ugnen men den kan även göras på grillen och det ska testas i sommar också. Grabben
tog ett smakprov och tyckte den var saftig och god.
I veckan när jag handlade var jag tvungen att testa nya LOKA Cruch
 . Det är endast naturliga ingredienser och inga konserveringsmedel i den och färre kalorier jämfört med en vanlig läsk. Jag testade den med citron och den var helt okej.

2014-05-01

Knackelibank på dörren




I morse stack jag iväg på cykeln till mamma när min lilla gubbe fick gå och jobba. Jag hade med mig en nybakt limpa som vi smaskade på till kaffet. Ja, vi åt inte upp hela limpan men 2 mackor var blev det nog. Timmarna hos mamma gick fort som vanligt, med en massa tjatter av oss båda. När jag skulle cykla hem igen så fortsatte jag raka vägen till Maxi och handlade. Så gubben kom och hämtade mig där, så slapp jag ha matkassarna hem på styret. När vi kom hem blev det lite knackelibank på dörren och utanför stod Dotter, mågen och lille Axel. Dom kom för att hämta blommor som dottern beställt och som gubben tagit hem. Jag fixade till pizza med bresola och Serranoskinka på. Nu har dom åkt hem för lille Axel skulle hem och sova för natten. Vad har ni gjort idag? Kanske gått i något förstamajtåg.