2018-05-30

Det funkade

Berättade att våra kapslar till vår Nespressomaskin tagit slut i samma veva som vår kaffebryggare pajade 😟. Jag tyckte vi skulle göra en liten tripp till Alicante, Elche eller Murcia för att köpa nya. Gubben hade inga problem med det heller. Men ville ändå prova om det gick att beställa hit. Eftersom vi redan har ett konto hos Nespresso, som vi alltid beställt ifrån när vi bodde Sverige. 
Men det skulle visa sig att det var inte det lättaste att göra 😕. Han försökte att bara ändra adressen först på sig till Spanien, men nix så enkelt var det inte 😏. Då försökte han på Spanska sidan att regga sig på nytt, men då kände servern av att den mailadressen redan fanns reggad på den svenska sidan😟. Tillslut fick det bli jag som blev reggad på den spanska sidan 😐. 
Så gubben beställde ett gäng med kapslar som skulle komma nästkommande dag 😊. Vi fick ett leveransbesked på mailen från budfirman att mellan 14.00-20.00 skulle dom levereras. Dök det upp någon gubbe då? NEJ, det gjorde det inte 😖. 
Jag blev smått irriterad och antydde att vi skulle ha åkt och handlat dom istället😬.
Slog på datorn på kvällen och där är det ett nytt mail från budfirman. Då stod det att dom varit vid adressen 18.10, men adressen finns inte 😕. Konstig mening, för man kan inte vara någonstans som inte finns 😟.
Det gick inte att svara på mailet utan man skulle klicka på olika länkar för att se vart ens paket tagit vägen. Men först var man tvungen att regga sig på deras sida. Just vid detta tillfälle hade både jag och gubben fått utväxt av små horn i skallen 😠.
Tillslut när färdigreggandet var klart, då skulle man välja olika val för sin leverans man inte hade fått. Så vi skrev även till vårt spanska mobilnummer och skrev vår adress en gång till på en tom rad.
Vi fick ett nytt besked med en gång att paketet skulle levereras nästkommande dag mellan 16.00-18.00. 
Följande dag sprang vi ut mellan varven och kolla om vi skulle se en budbil på gatan vid den tiden 😓. Men helt plötsligt plingade det på dörren och utanför stod budkillen. Visade på adresslappen som satt på paketet att det inte stod något casa 66 där. Så första gången hade han stått vid grinden på gatan in till vårt område. Det framkom inte varför han inte hade ringt, men det sket vi i att diskutera om 😀.
Men boven i detta drama är i slutändan Nespresso som har fel klisterlappar för sina leveranser. Dom tar inte med fullständig adress som vi angivit hos dom 😩.
Men nästa gång kanske vi gör en liten biltripp istället. 😉


Så glad över kapslarna.

Nu är det bara att välja vilken färg man vill ha.

5 kommentarer:

 1. Det är nästan alltid lite omständligt vid leveranser här men det löste sig till sist som det brukar och du fick ditt goda kaffe. ☕����

  SvaraRadera
 2. Ha,ha här kommer ingen och ringer på, minsann men i går hade Klarna begärt koll på min ekonomi, Der måste ju vara Teflonpannan som ställt till det. Den skall jag få i morgon, med mina varor. Det är ju lite undedrligt jag handlar mat för 700.800:- i veckan, Då 'r det ingen som kollar min ekonomi. Herre Gud man kan ju tro jag handlat en mobil eller något? 389;.kostar teflonpannan. Mycket märkligt.Väntar fortfarande på mina kläder från Cellbes. Det är som jag bor i OBYGDEN ibland.
  puss och kram fån mamma H.

  SvaraRadera
 3. Vilken panik. Kaffe måste man ju ha! Kram.

  SvaraRadera
 4. Men HUR kunde ni låta bli att åka på en tripp för att köpa Nespresso? Det är ju en alldeles utmärkt ursäkt för en minitripp ;-)
  Ett tag sålde dom ju kapslarna på Zenia B, det gjorde mig lite sur... För nära!

  Vi har beställt en gång för länge sen, då närmsta affär låg i Valencia och vi inte hade tid att åka iväg (synd!). Då var närmsta uthämtningsställe på en dataaffär i Orihuela. Så det blev en liten tripp i alla fall :-D

  Att beställa med leverans av grejer tycker jag är helt värdelöst (om det inte gäller stora saker). Man får ju typ husarrest hela halva dan... Bättre när man kan hämta dom själv på angivna platser. Fast då helst inom Torrevieja :-)

  SvaraRadera
 5. Jag ska göra en större Nespresso-order innan vi åker ner i höst. Visst gillar vi att åka till Alicante men det är kanske inte det första man vill göra när man kommer ner :)
  Kram

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.