2019-06-28

Det blir många i år


Vårt fikonträd i år är precis översållat med fikon. Vi får nu hoppas att alla sitter kvar tills dom har mognat. Förra året trodde vi att våra fikon skulle bli lila i skalet, precis som de som man köper i affären. Men när dom började att spricka på grenarna och vi kände att de var jättemjuka plockade vi av dem.

Nu har vi läst på om fikon och det finns många olika sorter och färger på dem. Vi har en grön sort som inte är lika söt som den man oftast köper i affären. För den är den som har de rödaste fruktköttet och är den sötaste sorten av fikon.

Men om jag inte missminner mig så tror jag det var ett sådant fikon på skötsellappen på trädet när vi köpte det. Men det gör ingenting för vi tyckte de var goda att ha i matlagningen ändå.

Säkert över ett 50-tal fikon i trädet.

7 kommentarer:

 1. Du hittar säkert på massa gott med de fikonen :)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag hade ingen aning om att det fanns olika sorters fikon. Så nu har jag lärt mig något nytt. Men egentligen är det ju logiskt. Varför skulle det inte finnas olika sorter av fikon som av de flesta andra frukter och grönsaker. Jag har bara inte tänkt på det förut. Roligt att ni får en så stor mängd fikon på trädet i år.
  Kram Carina

  SvaraRadera
 3. Det är ju toppen, det Du berättar

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig skörd ni kommer att få! Vi hade ett fikon i början av juni men det var då det. Vår planta för en tynande tillvaro tyvärr...

  Kram och ha en fin fredag!

  SvaraRadera
 5. Och bladen blir ju braiga badkläder också ;-)

  SvaraRadera
 6. Men åh vad roligt att det växer så mycket fikon! Säker på att ni kommer ta vara på varendaste ett! Du är bra på det, att ta vara på och använda rester och så... Inspirerande!
  Tack fina du för rara fina ord om vårt hus och hem, orden värmer och jag blir så ärligt glad!
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 7. Vilket fikonträd, så häftigt kram

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.