Kikärtskakor
100 gram kokta kikärtor
4 msk. mandelmjöl
2 msk. kokosmjöl
2 msk. kokosolja
1 näve russin
30 gram mörk choklad
2 msk. socker
Mixa samman alla ingredienserna och gör bollar som du trycker till med en gaffel på en bakplåtsklädd plåt. Sätt in kakorna på 175 grader i mitten av ugnen i ca. 15 minuter eller tills dom blivit bruna i kanterna.
Kikärtsbrownie
4 ägg
100 gram kokta kikärtor
3 msk. kakao
3 msk. kokosolja
4 msk. socker
2 krm. vaniljsocker
40 gram 70% choklad
Mixa samman allt till en slät smet och häll den i en klädd liten form.
Grädda kakan på nedre delen i ugnen på 150 grader i ca. 20-25 minuter.
Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten när den är klar.
Strö finhackad choklad på kakan direkt när den är klar.
Mumsiga kakor särskilt den sista. Jag älskar kladdiga chokladkakor. Ha en härlig söndag. Kram Pia
SvaraRaderaVad kul. Har aldrig sett kakor bakade på kikärtor förr. Såg jättegott ut. Kram=)Carina
SvaraRaderaOj, vad gott, nyttigt och annorlunda det lät. Kanske jag provar på ... Kram.
SvaraRaderaJösses! Det där verkar ju både gott och nyttigt - en alltför sällan förekommande kombination ;-)
SvaraRaderaMums Filibabba , så gott det ser ut. Duktiga madam c, i Spanien.
SvaraRaderaIntressant kombo :)
SvaraRaderaBlir till att testa så fort vi köper hem choklad... igen.
Den brukar ta slut av nån konstig anledning ;)
Ha en skön kväll
Kram
Ser väldigt gott ut! Älskar hummus... så dessa kakor går säkert hem även hos mig.
SvaraRaderaKRAM Anna
Det var något nytt för mig att baka med kikärtor. Kanske något jag borde testa. Ser verkligen inte fel alls ut med lilla gräddklicken och jordgubben!
SvaraRaderaKram och god måndagsmorgon!