2018-02-08

Äntligen

Igår skulle en hantverkare ha kommit till oss och gjort ett jobb på takterrassen. Men efter några sms med honom kommer han på måndag nu istället. Vi har anlitat han förut och han gör ett jättebra jobb, men tiderna dom lovar här är inte att lita på har vi förstått. 
Men då behövde vi inte sitta hemma och vänta längre utan tog oss en promenad. Vi gick och kollade på en fläkt till vårt kök. Den har varit skitkass med utsuget och så var det något som förra ägaren glömde att rengöra med. Vi tror inte dom gjort det alls på de 19 år som dom bott här.
I närheten där vi bor har vi en liten järnhandel som har allt. Vi gick dit för att kolla och hittade en fläkt med bättre pris en dom andra vi tittat på i Punta Prima på Elkedjan Milar. Det blev också en ny enkel citruspress för vår gamla sedan 80-talet började att ge upp.
Hemma igen var det gubben och jag som blev hantverkarna i huset. Jag gnodde som en tok 😥för att få bort allt fett (prisa svinto) innan gubben kunde börja med monteringen av den nya. Det blev toppenbra när allt var klart och båda kände vi oss nöjda med dagen och det som blev gjort.


Äckelpäckelfläkten (Den döljer sig bakom en lucka när man inte använder den)

 Den ny fläkten snart installerad och klar.

 Den nya citruspressen till vänster och vår gamla trogna Philips till höger.


Skuggtemperatur och soltemperatur igår i lä på vår altan 👍.

8 kommentarer:

 1. Härlig värme.
  Skönt att fläktproblemet är löst. Kram.

  SvaraRadera
 2. Haha,det där känner jag igen:) Om man bokar en tid med någon så vet man aldrig..det kan också låta,vi kommer i morgon..på morgonen:) Även om man känner sig vansinnig,så är det ändå ett skönt tänk som dom har och är säkert inte lika stressade som oss..Ha en skön dag ...

  SvaraRadera
 3. Bra när man kan göra saker själv. Jag har också en väldigt händig man. Gissar att ni var på ferreterian i La Florida. Den är bäst! Skönt med lite sol igår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp, du har så rätt och dom är jättebra.

   Radera
 4. Så bra det blev med den nya fläkten. Gamla och infettade saker är inte roliga. Smidigt dessutom att ni kunde göra det själv också. Jag inser att vår citruspress är väldigt omodern. Inte ens elektrisk...

  Kram och god torsdag!

  SvaraRadera
 5. Ni har ju snart fixat allt där hos Er, bra karl reder sig själv ser man ju. Åh i dag åt jag kokt Torskrygg,med äggsås. Mycket gott. Tog jub en i förgår men den ugnstekte jag. Så dumt det är med 3 packen på Torskryggen tycker jag. Per kommer på Söndag då tager vi Fläskkotletterna.
  Jag pratar mycket mat, men tycker det är gott med riktig mat. Min kompis inne i
  orrköping har visst tröttnat. Grätt är det till tusen, men bara 4 - . Nu skall jag fixa till lite kaffe, äta bör man eljest dör man. Ha det bra, och vila lite emellan varven. kram mamma H

  SvaraRadera
 6. Skönt med ny fläkt. Och skönt att det är varmt i solen ����
  Kram

  SvaraRadera
 7. Skönt med ny fläkt.. Sånt kan man inte leva utan i solvädret.. Kram

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.