2018-02-07

Vi såg inga mandelträd

Vi var ute och åkte lite med pärlan igår. Vi hade fått tips om var man kunde köpa billiga mandlar av vår granne. Så var jag lite sugen på att se blommande mandelträd på nära håll också. Stället där man köpte mandlar hittade vi och 1 kg. skalad mandel för 12€ blev det.
Vi fortsatte vår biltur och hamnade i Bigastro innan vi tyckte det var dags att vända hemåt igen. Några mandelträd att kunna fota på nära håll såg vi inte.
Hemma igen satte vi oss på altanen som vi hade lä på. Löste lite korsord innan jag satte igång med maten som även idag (mamma 😘) inte hade någon potatis på tallriken. Gjorde stora hamburgare med ugnsbakade grönsaker till. Något som ni måste testa att ugnsrosta är haricots för det är så gott.


Den här fina skylten var målad på väggen till huset där vi köpte mandlar.

 1 kg. supergoda mandlar.

 Sen åkte vi vidare genom San Miguel.

 Som både gick upp och ner genom massa citrusplantage.

 Bigastro hamnade vi innan vi vände hemåt igen.

 Sol på altan när vi kom hem.


Hemmagjord hamburgare på fatet.

7 kommentarer:

 1. Vi var och såg mandelblomningen förra året helt fantastiskt fint är det.. hoppas jag hinner ner innan den blommat ut.. Mys på jag ser att ni har det underbart! Kramiz

  SvaraRadera
 2. Just sådana här utflykter tyckte din pappa och jag om. Men vi hade ju ingen bil, vi åkte Taxi, det blev inte så dyrt. Samma sak när vi bodde i Portugal, konstigt där kunde man åka hur lång som helst, för samma pris alltid. Det Ni var på , var ju en underbar utflykt. Tänk Er om ni skulle köpt all denna mandel här i Sverig. Det hade blivit "skit" dyrt, Förlåt uttrycket. Vi hörs ha det så bra. kram Mormor H

  SvaraRadera
 3. Trevligt med en liten utflykt. Och mandlarna såg jättefina ut :)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Mandelträden är så vackra när de blommar så ni får göra ett nytt försök. Ungsrostade grönsaker är min passion så nu fick jag ett tips till!

  Kram, och ha en bra dag :D

  SvaraRadera
 5. Pratade om potatis idag på jobbet. Att dagens ungar knappt äter en vanlig kokt potatis. Det gör iofs inte jag heller :). Min mammas generation verkar däremot älska kokt potatis, haha

  SvaraRadera
 6. Vid den här tiden på året är det många som åker till Guadalest för att kombinera en tur där uppe med att just beskåda dom vackra, blommande körsbärsträden. Nu är det ju en bra bit längre dit än till Bigastro, men Guadalest i sig är väl värd ett besök :-)

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.