2018-04-11

Igår var det väder

Jisses, eller jösses som gubben brukar säga i parti och minut ibland om saker och ting. Men igår blåste det inte bara lite granna utan nästan som storm framåt kvällen . Det kom även några regnstänk fram på eftermiddagen.
På förmiddagen igår var vi och veckohandlade. Det mesta i korgen var frukt och grönt, för i matväg fanns redan hemma i frysen sen tidigare handling. Vi köpte en folieform leche con arroz som vi hittade i kyldisken också. Tänkte att det måste vara som våra risifrutti vi har i Sverige, fast utan sylt.
När vi kom hem plockade jag in varorna och sedan delade vi upp folieformen på oss var som ett varsitt mellanmål innan vi skulle åka iväg igen. Men fysjutton så sött det var, så det var första och sista gången det kommer att köpas hem mera.
På eftermiddagen var vi med på en utkörning inne Torrevieja. Det kom några droppar regn när vi höll på att lossa, men mer blev det inte som tur var.
När vi åkte hemåt kom jag på att jag läst inne på Carolins blogg om en nyöppnad pizzeria hos oss. Så vi styrde bilen dit och beställde varsin pizza att ta med hem. Gubben blev överförtjust i den, han gillar när en pizzabit är lite tjock och inte för tunn som oftast pizza kan vara.
Så har vi även upptäckt att denna gräshoppa måste älska vår paraplyaralia. Så nu har vi döpt den till Kalle Stropp. Jag skrev om denna gräshoppa förra året  (för det måste vara samma) och tog kort på den, som du kan se här. Gubben har också flyttat bort den när jag klippt vår paraplyaralia. Men den kommer tillbaka hela tiden. Så länge den håller sig i blomman är jag nöjd (och nu har vi ju en glasvägg med) för in på altanen vill jag inte ha den.


Glad att jag inte slängde på en syltklick också.

 Ringde i deras telefon i ett kör. Dom har även utkörning.


Den var helt klart godkänd.Får jag presentera Kalle Stropp.


9 kommentarer:

 1. Den pizzan såg verkligen god ut! Men det där söta mellanmålet... kan tänka mig att det ibland kan vara svårt att veta vad det är man köper hem ;) Måste fråga: bor ni permanent i Spanien? Eller bor ni där delar av året. En liten nyfiken fråga bara, då mannens två kolleger också köpt sig varsitt hus i Spanien någonstans. (Jag har aldrig varit i Spanien, så vet inte var) De kommer åka dit när de har tid, typ ;) De jobbar ju heltid.
  Kram och ha en fin dag!
  /Maria

  SvaraRadera
 2. Det var ett jäkla blåsande igår. Hoppas det håller sig lugnt idag. Roligt att ni gillade pizzorna. Kul att man kan tipsa varandra.

  SvaraRadera
 3. Ja, fy vad det stormade igår. Nu är vi rätt trötta på den här blåsten :( Pizzan såg god ut. Gräshoppor gillar jag inte, men måste erkänna att Kalle Stropp var ganska söt :D
  Kram

  SvaraRadera
 4. Ja nog blåste det igår alltid! Jösses... (ett av mina favoritord också ;-) ). Nu är det faktiskt dags för vädret att skärpa till sig!

  Vilken fin Kalle Stropp!

  SvaraRadera
 5. Här blåser det också, men solen skiner. Perfekt torktvätt-väder :) Kram.

  SvaraRadera
 6. Själv föredrar jag en tunnare pizza men smaken är som baken! Här blåste det rejält också och gör så även i dag.

  Kram och god onsdag!

  SvaraRadera
 7. Ska det vara pizza, ska det vara med tjock botten och mycket fyllning.
  Får se om det blir ett besök denna gång. För nu har vi börjat nedräkningen :)
  Kram

  SvaraRadera
 8. Kalle Stropp vore ju något för Gunilla på Hemtjänst. Hon älskar sådana djur.
  Nu har hon en liten utländsk groda. Visst var det kul med lilla Sophie och Ellen.
  Så framåt de är de små liven. Snart föds de väl med Skolmössan på redan då.

  SvaraRadera
 9. Kalle Stropp och pizza! Ja du har för härliga inlägg :)
  Ha en fortsatt mysig vecka...
  Kram från Titti

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.