2018-04-07

Vad hände?

Ja, vad hände igår egentligen. Jo, vi var med på en godsleverans på förmiddagen. Hemma igen tog vi svängen ner till posten. Ja, det finns faktiskt postkontor i Spanien 😃, och där köpte vi två kuvert. Gick till Surfers bar och tog en öl, men satt inne för det blåste så dant från havet. Gick runt hörnet på Surfers och hittade en frisör, gick in och beställde en tid 😰. 
Hemma blev det slapp på altanen och sedan middag och tv:n på kvällen.
Men vad hände, nada kort blev tagna 😕😞.
Så jag lägger in kort på en grötpudding som jag gjorde i början av veckan. Den är supergod 😋och man kan äta den som ett mellanmål, bara stoppa den i munnen som den är, eller som en efterrättsbit med en glassklick, eller med en syltklick och lite mjölk till.

Havregrynspudding med äpple o russin
5 1/2 dl havregryn
1dl mandlar grov hackade
1/2 dl strösocker
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
1/2 dl russin
2 ägg
2 äpplen
4 msk smält smör
5 1/2 dl mjölk, vilken sort som helst

Topping till puddingen
4 msk agavesirap
1 msk rapsolja
1 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
1 dl blandade nötter

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och smörj en ugnssäker form 20 x 30 med lite utav det. Blanda ihop alla torra ingredienser och vispa ihop äggen och mjölken. Skala och skär äpplena i klyftor. Varva grynblandningen med russin och äppelklyftorna i formen.  Häll över vätskan så att det blir jämt fördelat i formen. Blanda alla ingredienser till toppingen och fördela över puddingen. Grädda i ca. 30 minuter i ugnen till puddingen fått fin färg och stannat till sig. Låt den svalna något innan man skär bitar av den.




6 kommentarer:

  1. Du har alltid så bra recept. Jag har provat flera av dom och gillar dom verkligen. Jag är inte alls lika kreativ i köket som du. Så jag blir alltid glad för dina tips och recept. Ha en trevlig helg.
    Kram =) Carina

    SvaraRadera
  2. Haha! Så kan det vara: Plötsligt händer det INTE ;-)

    Såg gott ut det där :-)

    SvaraRadera
  3. Mmm... Det lär farligt gott får jag säga. Ni äter alltid så god och inspirerande samt nyttig mat!

    Kram och god lördag!

    SvaraRadera
  4. Ibland åker kameran bara inte upp. En stund på altanen låter hur härligt som helst. Kram.

    SvaraRadera
  5. Kanske kan du delge mig vad du tyckte om frisören?
    Som sagt är det alltid spännande med nya människor som ska fixa ens hår :)
    Helt ok att glömma ta bilder. Det finns ju alltid goda recept som du kan ta istället :)
    Kram

    SvaraRadera
  6. Du får snart göra en riktig skylt med Cajsas efter-rätt
    bara pussla med nåtter tul en kaka
    en ljuvlig "dine" extra god på alla sätt,
    detta går ej att försaka,

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.