2018-04-06

Man kan ändra sig

Har ju skrivit att våra stora projekt nu ansågs som klara här på huset. Men som sagt, man kan ju ändra sig. För nu har vi bestämt att starta upp ett till, som görs av en hantverkare. För skulle vi två kladda med detta skulle det inte bli så bra, tror vi båda två 😨. 
Jo vi har kikat på att sätta keramikplattor på väggarna uppe på takterrassen. För färgen som den gamla ägaren har målat med där, är helt fel färg för dom. Den flagar och släpper stora sjok av färgen hela tiden. 
Först tänkte vi att vi får putsa bort den gamla färgen och måla om. Men sedan pluppade idén upp  keramikplattor, och den gick inte att få väck. Då började vi att kolla och spåna hur svårt kan det vara och göra det själv 😕, och kom fram till, att det är svårt. Inget här i Spanien på något hus är ju rakt, inte heller våra takterrassväggar är det.
Så vi kontaktade våra gamla hantverkare som varit här och dom skickade hit en kille som bara håller på med plattsättning. Han gick runt med sitt måttband och sa vad jobbet skulle gå på. Va- 😮 för allt sa vi nästan i kör. Ibland undrar man hur dom kan vara så extremt billiga, men okej sa vi och tog i hand på priset.
Igår kom han klockan 09.00 och hämtade oss och vi åkte till en firma som bara säljer sten och keramikplattor. Vi hittade nästan samma platta som vi själva kollat på Leroy & Merlin, och den fick det bli. Så klart fanns den inte i lager men kommer hem igen nästa vecka 😊. 
Hantverkaren undrade om det gick bra om han då kunde fixa jobbet på helgen, för det är mycket jobb nu. Och han får göra det när han vill, bara han gör det.
Ja så nu är min skatteåterbäringen redan slut😒, men fint får vi på takterrassen😁.


Ingen vidare bra bild, men Dallas Cotto blir det på väggarna.

8 kommentarer:

 1. Det blir säkert jättefint. Kram=)Carina

  SvaraRadera
 2. Det låter som ett stort projekt :) Men kommer bli superfint. Hoppas du får en fin fredag <3

  SvaraRadera
 3. Kommer bli så galet fint. Ha en mysig och fin helg. kramisar Tina

  SvaraRadera
 4. Alltid kul med projekt och det låter snyggt. ��

  SvaraRadera
 5. Det kommer att bli superfint ju! Bra idé och betydligt mer underhållsfritt. Och skatteåterbäringen kommer väl nästa år också, får vi hoppas :-D

  SvaraRadera
 6. Ha,ha det är klart du tager din Skatteåterbäring till sådant. Hi,hi min skatteåterbäring räcker
  till Fönsterputs. Eftersom Ni skall bo där för jämnan så är det ju bara att slå till.
  Här skall jag köra igång med Lasagme. Igår kväll ihop med Lill Babs program, smakade jag av mitt Rotmos, mums,mums så gott det blev. Här ärju ingen sol, men det snöar, SÅ HÄRLIGT, skojar bara inget härligt alls

  SvaraRadera
 7. Visst är det roligt att få saker fixat när det är så "billigt".
  Kommer bli kanonfint :)
  Ha en fin fredag
  Kram

  SvaraRadera
 8. Bra tänk där! Blir en knaper återbäring för mig i år så det räcker väl till en limpa och en ost ha ha!!
  Ha den bästa av aprilhelger nu...
  Kramis från Titti

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.