2018-04-08

Då var det klippt

Igår hade jag en tid för att klippa mitt hår. Jag hade en tid kl.12.00 och var där i god tid, 10 minuter innan t.o.m. 😊. Men hon hade en kund före mig som drog ut på tiden, så 12.15 var det min tur. När jag skulle sätta mig i stolen sa hon att vi skulle tvätta håret först. Jag förklarade att jag precis gjort det och det var inte nödvändigt. Men hon stod på sig och sa att det ingick i priset, så jag satt mig till slut i schamponeringsstolen 😏. 
Hon och jag förstod varandra väldigt bra hur jag ville ha mitt hår klippt, och det kändes bekvämt att sitta där och bli ompysslad 😴. Men när hon klippt klart, frågade hon om jag ville få håret blåst. Vilken knasig fråga 😕 tänkte jag, klart jag vill. Då frågade hon om det skulle blåsas rakt eller med lite böj på det. Jag visade att det gick bra med lite böj på topparna. Sedan satte hon igång en torkning av håret som höll på över 20 minuter. Kände mig nöjd när jag klev ur stolen. Då viskar gubben till mig 😐, Det här kommer aldrig kosta 13€, och han fick rätt. Hon visade fram miniräknaren och det stod 29€ 😮 på den.
Vad gör man, börjar protesterar eller bara betalar. Jag gjorde det sistnämnda 😏. När vi gick därifrån gick vi och spåna på varför det kostade mer än 13€, och kom fram till att det är torkningen av håret. Styling av håret står 16€ på hennes prislista. Men nu undrar man, ska man gå därifrån blöt i håret för att betala 13€ bara. Eller skulle jag sagt blås det bara rakt .
Inte missnöjd med klippningen men med sättet att lura kunden😠, om man kan kalla det så. Inget av priserna är dyrt, men står det klippning 13€, så tror man ju att man ska betala det.
Efter klippningen och stylingen av håret gick vi upp på marknaden och köpte lördagsbuketten och lite apelsiner.
Middagen fick bli skaldjurssallad med räkor och musslor.


Före innan jag är nyklippt.

 Här är det storstyling på G. Hon hade en mycket snygg tavla på väggen.

 Färdigstylad och nöjd.

 Gubben klämde (viktigt att knopparna är hårda) rätt på en fin rosbukett.


Lördagsmiddagen.

11 kommentarer:

 1. Blev ju jättebra det där! :-)

  Jag har också gått på det där med att dom frågar om man vill ha håret "kammat". Då kostar det extra och tar en evinnerlig tid. Om man säger att man bara vill ha det klippt (solo cortar) så blåser dom och stylar till det lite lätt - vilket innebär en betydligt noggrannare styling än den jag normalt gör själv :-D

  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 2. Håret blev jättefint men det är dålig stil det där med styling ov. Nåja då vet du till nästa gång. ����

  SvaraRadera
 3. Så snyggt det blev, men nej. Att lura kunden så där är inte okej. Man har ju räknat med ett visst pris och är inte säkert att man kan eller är beredd att betala mer. Kram.

  SvaraRadera
 4. Visst känner man sig lurad! Men jag hade också gjort som du, betalt och gått därifrån. Men håret blev jättefint!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Jag tycker hi är jätteduktiga med att fixa allt. Min lilla gumma , det var snyggt innan också.
  Vilket väder Ni har också, förstår att ni Solvargar trivs nu. Minn kompis satt i går på sin balkong i Vilbergen, men den är ju ordentligt
  inglasad. Det kan inte jag göra ännu, vi får se, det ordnar nog sig det med.

  SvaraRadera
 6. Förstår att du blev irriterad. För även fast håret blev fint så var det ju en stor skillnad på priset. Men man lär så länge man lever. Skaldjurssalladen såg riktigt aptitretande ut.
  Kram =)Carina

  SvaraRadera
 7. Har ni ätit några piller du och gubben, ni som absolut inte vill vara med på bild.
  man får ju aldrig fotogfafera , fantastiskt , så fina bilder.

  SvaraRadera
 8. Misstänker att det aldrig skulle gå till så hemma i Sverige ;) Märkligt också att det är dyrare att få håret fönat och stylat än klippt ;) Men fin blev du och det var ändå billigt, jag betalar 530 kr för bara en topp-klippning...
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 9. Jämfört med Sverige är det fortfarande billigt, men man ska inte bli "lurad" att göra nåt som sen kostar extra.
  Jag får helt enkelt hålla koll när det blir min tur att testa en frissa :)
  Kram

  SvaraRadera
 10. Hihi.. Man lär sig nytt nytt här hela tiden. Jag blev oxå lite lurad på salongen när jsg fixade mina bryn.. Det priset som stod i prislistan hade jag inte tagit, Jag fick en bättre behandling😄kramiz

  SvaraRadera
 11. Snygg blev du ivarje fall :) kram

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.