2018-04-12

Hemmagjord Limoncello

Då har vi gjort vår egna Limoncello igen. Tror jag gjorde något inlägg för ett par år sedan när vi testade att göra då.
Den blev jättegod och är så där lagom sötsyrlig i smaken.

LIMONCELLO
12 st citroner
7,5 dl brännvin
6 dl vatten
2 dl strösocker


Tvätta och skala citronerna med en cest eller potatisskalaren. Lägg i skalremsorna i en rymlig glasburk. Pressa citronerna och häll i citronsaften i burken. Fyll på med brännvin och låt stå svalt och mörkt i 5-7 dygn.
Koka upp vatten och strösocker till en sockerlag och låt svalna helt. Häll sedan i sockerlagen i burken och blanda väl. Låt burken stå svalt och mörkt i minst 1 vecka eller längre, innan man silar av skalen och häller upp likören på rengjorda flaskor.




Vi rev citronerna med en cest och sedan virade vi  in vår glasburk i en handduk och ställde i vår patio i sju dagar.


Sedan är det bara att avnjuta den kall en varm sommardag.

9 kommentarer:

  1. Men så gott och perfekt en varm sommardag! Så nu får värmen komma till er ;-)

    Kram och ha en bra dag!

    SvaraRadera
  2. Igår en grasshopper och idag limoncello... ;-)

    Sååå himla gott med limoncello! Fast jag har aldrig testat att göra själv. Vad gör du med alla dom vackra, konstnärliga citronerna som blir över?

    Ha en fin - och blåsig... - dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är dom vackra, men inte lika vackra efter man pressat ut citronsaften.

      Radera
  3. Åh, Perfekt till sommaren och smakar bäst i de länder där det växer citroner!

    Kram, Anneli

    SvaraRadera
  4. Åh, det ser gott ut. Det måste jag prova när jag får tillfälle. En månad kvar innan jag åker till Mallorca. Kram =)Carina

    SvaraRadera
  5. Limoncello gillar vi också. Det är verkligen gott :)
    Kram

    SvaraRadera
  6. Ser läskande gott ut även om citroner inte helt är min grej. Kram.

    SvaraRadera
  7. Vi har röda (sura) vinbär i trädgården här. Eftersom jag inte gillar dem så prövade jag göra likör och det blev jättegott. Lite för sött men det kan man ju reglera om man gör det igen.
    Ska testa med citroner vid tillfälle.
    Kram

    SvaraRadera
  8. Tack för det tipset. Det kanske blir till att prova.

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.