2019-11-26

En ledig måndag


En ledig och skön måndag hade vi igår som vi gjorde till en långpromenadsdag. Vi tog oss ner till havet som vi inte har varit vid sedan vi gick till Cabo Roig med Annica och Christer för ett par veckor sedan. Visst har vi sett havet när vi åkt till och från jobbet och även under jobbtid. Så det var dags att bara få sitta och lyssna till ljudet ifrån det och se vågorna rulla in mot land. Det är så avkopplande och rogivande.

Sedan strosade vi runt på gator som vi gått på tidigare och några som vi aldrig satt våra fötter på innan också. Kollade på hus och trädgårdar och fantiserade om man var miljonär hur man skulle köpa och rusta upp en del renoveringsobjekt som finns lite här och var.

Vi gick förbi La Zenia och gick in där för att köpa oss nya träningsskor. Vi hittade det vi letade efter och slog till. Vi hade ingen lust att vänta till fredag och då trängs med massor av andra människor bara för att få ett lägre pris. Eller så kanske det inte ens är ett lägre pris på de modellerna som vi köpte, vad vet jag.

När vi kom hem hade klockan redan hunnit bli 16.00 och båda två var rejält hungriga. Som tur var hade jag plockat fram fisken ur frysen innan vi gick hemifrån. Så det gick snabbt att få middagen på bordet.

Gubben körde med lövsugen sedan på tomten för att få upp alla blad och gamla blommor som hamnat i gruset nu när det blåst så mycket. Jag själv tog och färgade håret brunt och det blev en megakontrast mot innan. Men man vänjer sig nog efter ett tag. Annars får man väl ljusa upp det lite igen.


Inte alla som hänger i ett rep med högtryckstvätten bredvid sig på sin arbetsplats. Men förmodligen en helt vanlig arbetsdag för honom.

 Och visst finns det soldyrkare nere vid stranden fortfarande. Det fanns även de som badade.

 Sedan stannade vi till och kollade när damen gav sina höns och ankor mat.

 Varför ta bort trädet när man kan göra ett hål i muren och fixa staketet.

 Känns lite märkligt att det snart är jul när man går i shorts och har +18 på termometern.

 Skönt med nya skor igen. Promenaden igår blev över milen så bra skor behövs.

 Tog en genväg hem den sista biten istället för den vanliga vägen.

Stekt fisk och ris var hur länge sedan som helst som vi haft.

 Hepp, så här blev det.

9 kommentarer:

 1. Du är väldigt lik Hajan måste jag säga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förr sa många att det var min pappa som jag var lik.

   Radera
 2. Ofattbart att ni har så varmt fortfarande! Kan tänka att det är skönt att inte behöva trängas när ni går på era långpromenader den här tiden. Jag tycker din hårfärg är jättesnygg!!

  Ha en fin dag.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Så skönt med en ledig dag. Det var lika bra att ni slog till på skorna i stället för att trängas på fredag. Minns fortfarande när det var Black Friday när jag var där. Där är det stort och det tog en evighet att komma ut ur P-huset. Alla tutade dessutom hysteriskt.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Härlig dag. Fin hårfärg också. Ja nya skor skulle behövas är också. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 5. Måste oxå införskaffa nya "gåskor" och även lite andra vinterskor. Lite kallt med flipflop nu :) (fast igår hade jag dem på när vi var ute och gick)
  Kram

  SvaraRadera
 6. Vi har snöblandat regn här. Och promenadskorna har fått ge plats för kängorna. =)
  Skönt att få pigga upp sig med lite ny hårfärg. Såg fint ut tycker jag.
  Kram Carina

  SvaraRadera
 7. Så härligt med rejäl långpromenad! Bra med nya skor också. Snygga var de också! Säkert ett klokt vala tt köpa dem nu istället för på fredag. OM det vore rea på de så kanske de är slut ;)
  Så himla fin fotobok du fixat till din mamma! Så glad hon kommer bli över den! Vilken tur att de hade packat in den ordentligt också!
  Snygg du var i brunt hår!
  Kram och ha en fin tisdagskväll!
  /Maria

  SvaraRadera
 8. Snyggt blev det. Och häftigt att de löt trädet stå. Blir som ett konstverk i sig. Kram.

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.