2019-11-11

Tänk vad lite färg kan göra


Vaknade tidigt och gick upp och fixade frukosten som vi åt på altanen. Det blåste väldigt mycket redan på morgonen och jag hade läst att det skulle blåsa rejält hela dagen. Så dagens klädsel för min del fick bli jeans och inte shorts som gubben trotsar med att ha.

När vi käkat frukosten och druckit vårt kaffe åkte vi en snabbsväng förbi jobbet. Men efter det var vi hemma resten utav dagen och bara skrotade omkring.

Gubben pysslade med blommorna lite och jag tog och bättrade på färgen i den öppna spisen. Den har blivit lite solkig av sot som ramlat ner från skorstenen när det blåst mycket under året. De som bodde i huset innan eldade i öppna spisen höst och vintertid, och de hade bott i huset i 16 år. Så lite sotflagor sitter det i skorstenen.

Sedan åt vi på altanen och spelade lite kort och pratade med ett av våra barnbarn på Whatsapp en stund. Gubben fick hälsningar av våra barn på Whatsapp på farsdag med. På kvällen blev det tv och lite serietittande.


Lite solkig av sot som ramlat ned under året som gått.

 Snabbt och lätt.

 Farsdagsmiddag.

 Morotskaka med valnötter på en bärspegel 😏, eller hur är det kockarna säger 🤔.

Sedan brann ljusen fint och vackert igen i den nymålade spisen.

6 kommentarer:

 1. En skön Söndag verkar det ha varit hos er. =) Öppna spisen blev fräsch och fin igen. Och den där bärspegeln verkade bli perfekt också. =) En allt igenom perfekt dag. Ha en lika bra början på den nya veckan nu.
  Kram Carina

  SvaraRadera
 2. Vad bra det blev! :-) Tänkte på en sak... Sotar man inte spisarna i Spanien? När man bara använder ljus så behövs det ju inte, men om man eldar i dom? Har aldrig sett en sotare i det här landet tror jag...

  Jag har gått i "högvattensbyxor" hittills och Anders i shorts. Men idag åker långa brallorna på. Oj vad snabbt det har minskat med temperaturen.

  Ha en fin start på veckan!

  SvaraRadera
 3. Fräscht med lite ny färg :)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Så fint det blev med lite ny färg! Och jättemysigt med alla levande ljus!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Så rent och fint med ny färg! Mysigt!
  God mat och godsaker som vanligt! Mums!
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 6. Oj så fint det blev. Morotskakan ser ju amazing ut... Suck! Inte lätt att gå på diet inte. Kraaaam Pia

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.