2019-11-25

Helnöjd


Det pluppar upp så mycket reklam överallt nu för tiden på sociala medier och nu ska jag berätta att jag åkte dit på en.

På instagram kommer det i parti och minut tycker jag. Men det är sällan som jag kollar utan bara scrollar vidare. Men sen var det en reklam om en app som man kunde ladda ner och göra sina egna fotoböcker bland annat.

Kom och tänka på min mamma som inte använder sin dator nu längre. Hon frågar ofta när vi pratas vid om sina barnbarnsbarn. De har varit och hälsat på hos henne och hon tycker det är så skoj att se de små liven. Förut skickade jag bilder till henne på datorn, men det går ju inte längre.

Så jag laddade ner appen och bad våra barn och brorsans flicka att skicka lite bilder på dem. Våra barn fick även skicka bilder på barnbarnsbarnen.

När jag fått bilderna satte jag igång att skapa ett album på barnbarn och barnbarnsbarn till mamma. Jag valde en kvadratisk storlek på albumet till henne med matta fotoblad och boken innehåller 27 sidor. 27 sidor var det minsta man kunde ta för att kunna göra en fotobok. Man kunde skriva och sätta dit små klistermärken i boken bland bilderna. Men jag gjorde min alldeles ren med bara bilder. Förutom att försättsbladet börjar med en fin dikt om barnbarn och barnbarnsbarn innan fotona kommer på alla våra fina i vår flock.

Jag fick mitt fotoalbum efter 2 dagar, så snabbt gick det också. Posten hade varit och levererat det i fredags när vi var på tapasrunda. Det fick inte plats i vår postbox, så postgubben hade varit snäll och ställt in det mellan inglasningen och staketet på vår altan. 

Nu var inte vädret på topp i fredags utan det regnade och regnet tilltog på kvällen. När vi kom hem vid 18.30 var det mörkt och regnet öste ner. Inte såg vi paketet som stod inklämt där i mellan då. Utan på lördagsmorgonen när jag gick ut och skulle göra frukost fick jag se det genom rutan.

Nej, nu är väl hela boken förstörd var min första tanke när jag såg kartongen stå där. Men vi hade tur för boken i sig var också inplastad, så allt var intakt och jag kunde pusta ut.

Ni förstår att jag blev orolig när kartongen såg ut såhär.

Men som tur var så var boken inplastad med.

Ingen bra bild eftersom pappret är matt. Men bilderna är skarpa i verkligheten.

10 kommentarer:

 1. Vilket fint album :)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vilken tur att det var inplastat. Ett så fint album hade ju varit synd att få förstört.
  Din mamma kommer säkert att bli jätteglad. Vilken fin julklapp.
  Kram Carina

  SvaraRadera
 3. Men så fint! Vilken bra julklapp, tänk vad hon ska bli glad!

  Må gott i solen!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. Så fint det blev och vilken perfekt julklapp att ge och få. Den lär bli uppskattad. Det var verkligen tur att boken var inplastad.
  Nu kom jag att tänka på att det är hög tid att göra vår fotoalmanacka.

  Kram och ha en bra måndag!

  SvaraRadera
 5. Vilken bra idé! Perfekt för din mamma att ha och bläddra i :-) Skönt att den inte blev förstörd också.

  Ha en fin start på veckan!

  SvaraRadera
 6. Åh Hajan kommer att bli jätteglad, det är jag säker på. Jag har fått några sådana böcker med bilder på barnbarn, det är verkligen mysigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tror jag med att hon kommer att bli.

   Radera
 7. Så rolig present. Bra tänkt där. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 8. Vilken bra idé med boken. Din mamma kommer säkert bli jätteglad över den. Och vilken tur att den klarade regnet nu när brevbäraren var så snäll och lämnade den på tomten!
  Kram

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.