2019-11-10

Kaffeköp


Vi tog och gjorde en liten biltripp till Murcia för att köpa kaffekapslar till vår Nesspressomaskin. Nu var det helt slut på dem och dags att inhandla nya. Förra gången det behövdes inhandlas nya gjorde vi en tripp till Alicante med A & C.

Igår gjorde vi först ett stopp och handlade spanska mandlar och lite andra nötter utmed N332:an innan vi forstsatte mot Murcia. Alltid bra att ha skafferiet fullt med nötter och det går ju att frysa dem också om man köper mycket.

När vi kom till Murcia ställde vi bilen i ett parkeringsgarage i närheten av Nesspressobutiken och gick dit. Det var mycket folk som skulle handla kaffe. För helt plötsligt ringlade sig kön utanför butiken. Men när det var vår tur gick det snabbt och killen plockade ihop det vi skulle ha. Vi blev bjudna på en kopp i butiken av en ny sort med hög intensitet (jättegod), men att ställa sig i kön igen för att handla ett eller två rör av den orkade vi inte. 

Vi strosade runt lite men i skuggan var det kyligt och blåste gjorde det lite igår med. Tog en tostada con tomate och en öl på ett litet fik. Men vi tog ett bord inomhus för att få sitta i solen och att slippa blåsten.

Vi var hemma igen på eftermiddagen och sedan spenderade vi resten av lördagen hemma.

Nötbutiken som ligger utmed N332:an.

 En påse med skalade spanska mandlar.

 När vi kom var det ingen kö alls.

 Smygfoto i butiken.

 Många vackra byggnader finns det.

 Tjusigt.

 Här var det tomt på folk.

 Men inte på denna gata.

 Gott med en macka.

Sedan vände vi hemåt igen.

5 kommentarer:

 1. Murcia är verkligen en fin stad! Vi brukar stanna en natt eller två då när vi ska hamstra kaffe där (eller i Alicante eller i Valencia).
  Var lite sur när dom öppnade en nespressopluttdisk utanför AlCampo på Zenia B, att få åka iväg på en minitripp för att shoppa kaffe är ju en av fördelarna med den sorten ;-) Och visst är det omöjligt att låta bli att fota där inne! Jag har blivit tillsagd flera gånger, men lyckas "glömma" det mellan varven :-D
  Ha en fin dag - men håll i hatten! :-)

  SvaraRadera
 2. Där har jag aldrig varit. Tack för alla tips du delar med dig av! Vi har också tagit en tur till Nespressobutiken idag och fyllt på förrådet :-). Ha en fin söndagskväll! Kram //Tina

  SvaraRadera
 3. Vilken trevlig utflykt och vilken bra dag det blev

  Kram

  SvaraRadera
 4. Hej.

  Var ligger nöt butiken , N332 går väl inte till Murcia, eller??
  Kristina i Torrevieja

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.