2019-11-12

Pärlan var felfri


Blev en liten biltur till ITV i San Pedro del Pinatar igår. Det var dags för besiktning igen på Pärlan. Vi var där vid 12.00 tiden och kön var inte alls lång. Så när vi hade betalt (40,05€ konstig summa) satt vi ca.5 minuter i bilen tills det blev vår tur.

Lite skillnad på besiktningen här mot i Sverige är det allt. Här sitter en gubbe i bilen och en annan står och hojtar utanför vad den i bilen ska göra. Blinka, slå på helljus, bromsa, ja ni vet allt.

Men det gick bra även i år och vi fick den lilla klisterlappen att sätta fast på bilen så att farbror polisen ser att vi kör lagligt.

På hemväg skulle vi stanna och fika någonstans. Jag ville gärna vara nära havet, så vi svängde ner mot det. Men några barer eller fik såg vi inte som var öppna. Så vi fortsatte hemåt och svängde av vid Pilar de la Horadada för att se om vi hittade något fik där. Men jösses så tomt det var på både caféer och folk, väldigt öde där vi rullade fram med Pärlan.

Så det fick bli en fika hemma istället och sedan flöt eftermiddagen på och helt plötsligt var det kväll och mörkret kom med en väldig fart som det gör här när det blir kväll.


Snart vår tur.

 Så får vi köra till November nästa år

 Pilar de la Horadada.

Och mat i magen fick vi igår med.

6 kommentarer:

 1. Så skönt att besiktningen gick bra. Bara att tuta å köra ett tag till då :)
  Kram och ha en fortsatt fin tisdag!
  /Maria

  SvaraRadera
 2. Grattis till bilen`s friskhetsdeklaration :)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vad skönt att er pärla gick igenom besiktningen. =)
  Maten på dom tallrikarna såg frestande goda ut. Tänk om jag hade din begåvning i köket.
  Det har jag tyvärr inte.
  Kram Carina

  SvaraRadera
 4. Så skönt att besiktningen gick bra för visst är det alltid en lättnad.

  Kram och ha en bra dag!

  SvaraRadera
 5. Grattis till felfriheten! :-D

  Nu köpte vi oss fria i år och besiktigade inte själva, men ifjol kostade besiktningen 45 euro här. (Givetvis betalades besiktningen av oss i år också, men inte separat :-) )
  Tidigare har Anders fått sitta i bilen medan dom hojtar åt honom vad han ska göra, fast ifjol låtsades vi att vi inte fattade nån spanska alls och då slapp han den uppgiften ;-)

  SvaraRadera
 6. Alltid lika skönt när man besiktigat bilen och den gått igenom. Kram Pia

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.